Hamzaoğlu’nun avukatları komisyon odasına alınmadı!

Daha önce 22 Şubat tarihinde sözlü olarak ifadesine başvurulmak istenen Hamzaoğlu’nun savunmaya davet yazısında hangi maddeden ve ne ile suçlandığı b...

Daha önce 22 Şubat tarihinde sözlü olarak ifadesine başvurulmak istenen Hamzaoğlu’nun savunmaya davet yazısında hangi maddeden ve ne ile suçlandığı belirtilmemişti. O tarihte komisyon odasına alınan avukatlar, bugün komisyon odasının bulunduğu kata güvenlik amirinin “Komisyon odasına çıkamazsınız” sözleriyle engellendi.

Bunun üzerine savunmasını vermeyerek tutanak tutan Hamzaoğlu ve avukatları, Rektörlük önünde konuyla ilgili açıklama yaptı. Burada konuşan Hamzaoğlu, yaşananların keyfi olduğunu belirterek, “Yaptığım basın açıklamalarında gelinen son noktayı Hitler Almanya’sına benzettiğim, Cumhurbaşkanı’na ‘Faşist’ dediğim ileri sürülerek hakkımda üniversitede Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma açılmış durumda. Yapılan soruşturma kapsamında avukatlarımla geldik. Ama keyfi olarak avukatlar disiplin odasına alınmadı. Biz de bu durumu tutanak ile bildirdik” ifadelerini kullandı. 

 

“SAVUNMA HAKKI ORTADAN KALDIRILMIŞ DURUMDA”

Hamzaoğlu’nun avukatlarından Ziynet Özçelik ise, komisyonla görüşme taleplerinin reddedildiğini, bu konuda kendilerine yazılı belge verilmesini istediklerini fakat bunun da kabul edilmediğini belirtti. Avukatlara mesleklerini yapma olanağı dahi verilmediğini aktaran Özçelik, savunma hakkının ortadan kaldırıldığını ifade ederek, “Avukatların savunma yapacak öğretim üyesi ile birlikte Rektörlük binasında komisyonun bulunduğu kata çıkamayacağı söylendi ve bunu bize söyleyen Güvenlik Amiri. Komisyonla görüşme taleplerimiz reddedildi. Bu konuda bize verilmesini istediğimiz yazılı belge talebimiz de kabul edilmedi. Hiç bir şekilde bu durumun belgeye dönüştürülmeyeceği, avukatlara mesleklerini yapma olanağı verilmeyeceği açık bir şekilde belirtilmiş oldu. Bu bir üniversitede ilk defa karşılaştığımız bir durum. Üniversitenin kendi alanında düşüncelerini ve öğretim üyelerinin her türlü hakkını koruma yükümlüğü bir yana, en temel haklardan biri olan savunma hakkının ortadan kaldırıldığı bir durumu yaşıyoruz. Bununla ilgili her türlü girişimi yapacağız, umuyoruz, bu ilk ve son hak ihlali olur” dedi.

#

12 Nis 2016 - 12:16 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.