Harçlıklar Halep'e gönderildi

Akademi Lisesi ve Bilgi Evleri işbirliği ile düzenlenen “Halep’te İnsanlık Ölmesin” adı altında dün öğle saatlerinde Cemil Meriç Konferans Salonu’nda...

Akademi Lisesi ve Bilgi Evleri işbirliği ile düzenlenen “Halep’te İnsanlık Ölmesin” adı altında dün öğle saatlerinde Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler harçlıklarını biriktirip 10.670 TL ile Halep’e yardım etti. Etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Yeşildal, Kızılay Şube Başkanı Cengiz İpek, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir, Akademi Lise Birim Sorumlusu Hasan Menderes Selçuk, Bilgi Evleri Birim Sorumlusu Ali Gölcü, Akademi Lisesi Eğitim Sorumlusu Mesut Tan, Bilgi Evleri Eğitim Sorumlusu Talha Ünlü, Psikolog Emre Özdemir ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

“TÖREN İLE TAÇLANDIRDIK”

Gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Psikolog Emre Özdemir, “Halep üzerine konuşacak çok şey var. Lise ve Ortaokul öğrencileri bir çok şeyden fedakarlık yaparak harçlıklarını biriktirdi. Toplanan bu meblağı biz de tören ile taçlandırdık. Emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Özdemir’in konuşmasının ardından 5 dk süren Halep ile ilgili slayt izlenildi.

 

“HALEP DRAMI”

İzlenilen slaytın ardından söz alan Kızılay Şube Başkanı Cengiz İpek ise, “ Kelimelerin bittiği noktadayız, izlediğimiz slayt gösterisinde Halep’te yapılan vahşeti gördükten sonra inanın şu an konuşmakta zorlanıyorum. İnsanlık bu Halep dramına nasıl sessiz kalamayan öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

 

“KELİMELER KİFAYETSİZ”

Kızılay Şube Başkanı Cengiz İpek’in ardından söz alan Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, “ Kelimeler şuan kifayetsiz kalıyor. İzlediğimiz bu slayt bir film değil, Müslüman kardeşlerimiz bunları yaşıyor. Bizlerin 5 dakika izlediği slayt gösterisini onlar 1 dakikada yaşıyor ve ömürleri boyunca unutamıyor. Gelecek planı yapamıyor. Gençler bu drama sessiz kalmadı ve harçlıklarını biriktirip büyük sorumluluk gerçekleştirdi. Bu işin büyüğü küçüğü yoktur. Sizler ile gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. Selin BECER

#

20 Oca 2017 - 17:01 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.