Hasan Sert adı ölümsüzleşmeli

Kentimizde bisiklet sporunun kurucusu olan Hasan Sert, ölümünün 4.yıldönümünde anıtı başında anılıyor. Kardeşi Hüseyin Sert girişimler yapıyor, ama h...

Kentimizde bisiklet sporunun kurucusu olan Hasan Sert, ölümünün 4.yıldönümünde anıtı başında anılıyor. Kardeşi Hüseyin Sert girişimler yapıyor, ama henüz sonuç alınamadı. Federasyon’un Hasan Sert anısına artık büyük bir organizasyon yapmasının zamanı geldi de geçiyor. Sert’in spor yaparken kaza geçirdiği Romanya bile bunu yaparken, bizim ülkemiz bürokrasiye takılıyor


14 EYLÜL’DE ROMANYA’DA BİSİKLETLE KAZA GEÇİRİP VEFAT ETTİ
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Hüseyin Sert, ağabeyini anlatırken gözleri doluyor. Kardeş Sert açıklamasında “Ağabeyim Hasan Sert ülkemizde ve özellikle ilimizde çok büyük bir kesim tarafından tanınan ve takdir edilen, 53 defa milli olan, teknik direktör olarak da 9 defa milli olmuş, Kocaeli’nde Brisa bisiklet kulübünün kurucusu, sporcu, antrenör ve idareciydi. Yıllarca spor camiasına hizmet etmiş ve arkasında unutulmaz izler bırakmıştır. Balkan Bisiklet Birliği Teknik Komite Başkanlığı görevi devam ederken, Romanya’nın Bükreş kentinde antrenman esnasında geçirdiği bir trafik kazası sonucu, 14.09.2010 tarihinde vefat etmiştir” dedi.


‘NEVZAT DOĞAN BAŞKANIMIZ SAHİP ÇIKTI’
Sert, sözlerinin devamında “İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ‘İzmit’i seviyorum, Bisiklete biniyorum’ sloganıyla, İzmit şehir merkezinde motorlu araç trafiğine alternatif, temiz çevre ve sağlıklı yaşam açısından, bisiklet yolları yaparak bisikletin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Yine İzmit Belediyesi olarak, Türkiye’ye örnek olan Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Bisiklet Eğitim Merkezi öğrenciler, gençler ve tüm halkımıza temel bisiklet eğitimi vermektedir. Bu bisiklet eğitim merkezinde Kocaelili Milli bisikletçi Hasan Sert adına bir anıt yapılmış ve istisnasız her pazar günü bisiklet severler ve sporcular, buradan başlayan ve şehir turu sonrası yine burada biten bisiklet etkinliğine katılmaktadırlar. Bunlar sevindirici şeylerdir” dedi.


‘DOĞAN 10 BİN 350 BİSİKLETİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDU’
Sert açıklamalarında istatistikler de verdi. Hüseyin Sert şunları söyledi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi başta olmak üzere, ilçe belediyelerimiz öğrencilere karne hediyesi olarak bisiklet dağıtmaktadırlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl 300 adet olmak üzere, altı senede toplam 1800 bisikleti, İzmit Belediyesi ise son iki yılda toplam 10350 adet bisikleti öğrencilerle buluşturmuştur. Bu sene yarıyıl karne hediyesi olarak 4750 bisikletin İzmit Belediyesi tarafından ihalesi yapılmıştır”.


‘ROMANYA BİZE ÖRNEK OLMALI’
Sert, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Romanya Bisiklet Federasyonu 03.04. 2011 ve 01.04.2012 yıllarında Hasan Sert anısına bisiklet yarışmaları düzenlemiştir. Amatörler, yıldızlar, gençler, bayanlar ve büyükler kategorilerinde yapılan bu yarışmalarda, derece alan sporculara kupa ve madalyalarını merhum ağabeyimin oğulları Serkan ve Serhat Sert vermişlerdir. Kocaeli, sanayinin merkezi olmasının yanında, son yıllarda kültürel ve sportif açıdan da yapılan yatırımlarla ülkemizin kültür ve spor başkenti olma yolunda hızla ilerlemektedir. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, İzmit ve Kandıra kaymakamlıkları ile İzmit ve Kandıra belediyelerinin ve Brisa’nın da katkıları ile Hasan Sert adına yakışan bir şekilde, 2015 Hasan Sert Bisiklet Şampiyonası yol yarışları Kocaeli’nde yapılabilir. 2015 Yılı Faaliyet programındaki Türkiye Bisiklet Şampiyonası yol yarışlarının Kocaeli’nde Hasan Sert anısına yapılmasını, 28 Haziran tarihini de içine alacak şekilde programlanmasını istirham ediyoruz.  Program yoğunluğu veya başka sebeplerle Haziran ayında yapılamaması halinde 14 Eylül 2015 tarihini içine alan 3 veya 4 günlük bir yarışın, Hasan Sert anısına Kocaeli’nde yapılması, aynı zamanda bir vefa örneği olacaktır.” 

#

14 Eyl 2014 - 10:26 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.