Hasan Soba’nın çok özel sevinci!

Bu yapının 1453 yılından sonraki hüviyetine bürünmesi gerektiğini, halka ve ümmete cami olarak hizmet etmesinin önünün açılmasının lazım geldiğini ifa...

Bu yapının 1453 yılından sonraki hüviyetine bürünmesi gerektiğini, halka ve ümmete cami olarak hizmet etmesinin önünün açılmasının lazım geldiğini ifade etmiştim.

Belli ki her şey yavaş yavaş olacak.

Zira geçtiğimiz Ramazan ayından bu yana sık sık İslam coğrafyasının payitahtı olacağını söylediğim Ayasofya’da, belirli aralıklarla ezan okunmaya başladı.

Büyük mutluluk.

Bu tarihi yapı İslam’la yeniden şereflenmek üzere…

İşte geçtiğimiz günlerde de tekrarlanan bu gelişme sonrasında Ayasofya yeniden ulusal gündemimiz arasında yer aldı. Burada ezanın yeniden okunması herkesin dikkatini çekti.

Başta da AK Parti’nin Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’nın…

Yaptığı sosyal medya paylaşımı ile de bu sevincini yakındakilerle paylaşmış Hasan Bey…

Attığı mutluluk dolu yorumunda ise şu ifadelere yer vermiş:

“Ezan sesinin en uzağa ulaştığı Cami AYASOFYA, İstanbul’dan bir okuyorsun, Tel Aviv’den Atina’ya, Erivan’dan Vatikan’a her yerden duyuluyor…”

#

24 Eki 2016 - 14:25 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.