Hastalar için önlem alındı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, bugün yapılacak olan referandum öncesinde rahatsızlıkları bulunan vatandaşların rahat bir ortamda oylarını kullanabilmele...

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, bugün yapılacak olan referandum öncesinde rahatsızlıkları bulunan vatandaşların rahat bir ortamda oylarını kullanabilmeleri için tüm hazırlıklarını yaptı. Çalışmaya Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de destek verecek.

 

TELEFON YETERLİ

Söz konusu kurumların yetkililerinin katıldığı toplantıda hasta vatandaşlarımızın durumu ele alındı. Buna göre halk oylamasında evde sağlık hizmeti alan ve 16 Nisan’da hastanede yatarak tedavi olan, ancak oy kullanabileceğini düşünen vatandaşların Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nin 444 38 33 numaralı telefonunu arayarak destek isteyebilecekleri belirtildi.

 

ÖNLEMLER ALINDI

Açıklamada talebin yoğun olması durumunda randevu sisteminin uygulamaya sokulacağı ve hastanede yatan hastalar için koordinasyonun hastaneler tarafından sağlanacağı ifade edildi. Yapılan toplantı ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, “Evde sağlık hizmeti alan, hastanede yatan, sağlık yardımı olmaksızın oy vermeye gidemeyecek vatandaşlara destek olacağız. Hastalar ya da hasta yakınlarının taleplerini bize bildirmeleri yeterli olacak. Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi de kendilerine kayıtlı tüm hastalara ulaşmaya çalışacak ve referandum günü görev yapacak. Ekip desteği olmadan oy kullanmaya gidemeyeceği belirlenen hastalar, nakil araçları ile oy verecekleri merkezlere taşınacak ve oy verme işlemi sonrası alındıkları yere geri götürülecek” dedi.

 

TOPLANTI YAPILDI

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz başkanlığında yapılan toplantıya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Büyükşehir Belediyesi Sağlık, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürü Yılmaz Oktay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mesut Yalçın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Faruk Demirhan, KHB Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Onursal Varlıklı, İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Serhat Karatepe, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Nurullah Ege ile Kamu Hastaneleri Program Koordinatörü Halide Varol katıldı.

#

15 Nis 2017 - 14:22 Kocaeli- Sağlık

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.