Hatipoğlu: Cumhuriyetin temelleri Erzurum’da atıldı

Erzurumlular Vakfı Kocaeli Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, vakıf kurucu üyeleri aylık toplantı programı için kahvaltıda buluştu. İlimizde 1993 yılından...

Erzurumlular Vakfı Kocaeli Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, vakıf kurucu üyeleri aylık toplantı programı için kahvaltıda buluştu. İlimizde 1993 yılından bu yana hemşerileri için faaliyet gösteren Erzurumlular daha önce İstanbul Erzurumlular Vakfı’nın şubesi olarak ilimizde hizmet verirken kendi girişimleri ile Kocaeli Vakfı olarak şube olmaktan çıkmıştı.  Vakıf unvanı ile ilk kahvaltı programında buluşan Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu ve kurucu üyeleri yapılacak çalışmalar hakkında konuştu.

 

ERZURUM KONGRESİNİN 89. YIL DÖNÜMÜ

birlikte-040.jpg
Toplantı gününün özelikle 23 Temmuz 1919 Erzurum Kongresi tarihinin yıl dönümüne getirildiğini ifade eden Vakıf Başkanı Hatipoğlu,’ Toplantımızın bu gün yapılmasının amacı Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü olmasıdır. Milli sınırlar için vatan bir bütündür asla bölünemez kararının alındığı Erzurum Kongresidir. Yöresel bir kongre olmasına rağmen mili kararlar alındı. Bu kararların uygulamaları ise uluslar arası oldu. Hatta ve hatta mazlum milletler de örnek almıştır. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihi bir dönüm noktasıdır” diyerek tarihte Erzurum kongresinin önemine bir kez daha değindi.
 

MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI TİRYAKİ

tiryaki.jpg
Hatipoğlu ayrıca hemşerilerine teşekkür etmeyi de ihmal etmeyerek,  ‘Vakıf için öncelikle emeği gecen kurucu başkanlarımıza ve vakit ayıran hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Yıllardır ilimizde Erzurumlular için hem örf ve adetlerini unutmamak, hem de Kocelililere kültürümüzü tanıtmak aktarmak adına çalışmalarımız oldu. Bundan sonrada bu çalışmalarımız vakfımızın önderliğinde artarak çoğalarak devam edecektir” diyerek bundan sonra ki toplantıların tadilatı tamamlanan vakıf binasında gerçekleşeceğini söyledi. Toplantıda ayrıca vakfın mütevelli heyeti başkanı olarak Zekeriya Tiryaki yardımcısı ise Osman Yurt olarak belirlendi.  Hatice ŞENTÜRK

#

23 Tem 2017 - 12:45 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.