Hayat tarzı…

2017 yılında İstanbul Ortaköy’deki Reina eğlence merkezine insanların yeni yıllarını kutladıkları bir anda teröristin 39 insanımızı 65 katletmesi ve 65 insanımızı da yaralamasıyla girdik. Bu baskını IŞİD terör örgütü üstendi.

Baskının olduğu günden bugüne kadar televizyon kanallarında kendilerini gazeteci, strateji uzmanı, bilim insanı gören kişiler tarafından Reina’da yapılan katliam gibi baskın olayı tartışılmaya başlandı.

**

Tartışmalar teröristin gerçekleştirdiği olaydan çok Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni yıl öncesi yayınladığı hutbe üzerinde oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı camilerde Cuma günü okutulması istediği “Yabancıların yaşam tarzı olan bu günün kutlanmasına gayri meşrudur.’’ Hutbede ayrıca kumar oynamanın ve israfın da, içkinin de bizim dinimizde yeri olmadığı belirtiliyordu.

**

Diyanet’in insanların doğru yolu göstermesi ve bunun hutbelerde okunması gayet doğru ve yerinde bir harekettir. Ancak aynı Diyanet, Ramazan aylarında lüks otellerde veya lokantalarda yapılan israfı neden görmez?

Ayrıca yılbaşının Noel ile hiçbir ilgisi yoktur. Noel, Aralık ayının 24 veya 25’nci günü Hıristiyanlar tarafından kutlanır. Bizde ise Aralık ayının son günü eski yıla güle güle, yeni yıla ise hoş geldin diye kutlanır. Bu gelenek yıllardır ülkemizde devam etmektedir.

Diyanet İşleri Bakanlığı bu tartışmaları nasıl sonlandırır? Diyanet Başkanı halkın karşısına çıkar, “Ey vatandaşlarım yılbaşı öncesi camilerde okutulmasını istediğim hutbede yabancıların yaşam tarzı olan bu gecenin gayri meşru olduğunu belirtmem, amacını aşan bir ifadedir. Sizden özür diliyorum.’’ diyebilir. Hatasını anlamak özür dilemek bir erdemliliktir.

**

Yapılan bu alçak saldırı giderek yaşam tarzı üzerinden devam etti.

Sayın Cumhurbaşkanı 33.muhtarlar toplantısında “Bugün sistematik bir şekilde halkın yaşam tarzına bir müdahale söz konusu değildir.’’ dedi.

Bugün halkın yaşam tarzı üzerine büyük bir baskı var. Örneğin öğretmen evlerinde içkinin yasaklanması, bazı belediyelerin sosyal tesislerinde içki servisinin yapılmaması yani içilmesine izin verilmemesi halkın yaşam tarzına müdahale değil de denir? Hava meydanlarında hosteslerin pembe ve kırmızı ruj sürmelerinin, saçlarının kızıl veya platin sarısına boyamamalarının istenmesi yaşam tarzına müdahale değil midir? Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

**

Türkiye giderek muhafazalaşıyor. Eğer siz yılbaşı öncesi Noel Baba kıyafeti giyinmiş birinin kafasına silah dayayıp bunu sosyal medyada yayınlarsanız, bazı abuk subuk ilahiyatçıların televizyon kanallarında abuk sabuk konuşmalarına izin verirseniz, işte böyle IŞİD kafalılar bunlardan cesaret alarak bu tür eylemlere girişebilirler. Örneğin bir İlahiyat Profesörü  “Namaz kılmayanlar öldürülmelidir.’’ gibi bir ifadede bulunabiliyor. Bu adam böyle bir cesareti nereden alıyor?

Yapılan bu anlık dışı saldırı ve katliamdan sonra sosyal medyada bazı kişiler “Oh oldu, Sizin ne işiniz vardı orada gibi’’ gibi mesajlar atanlara devlet güçleri tarafından hiçbir müdahalede bulunamazken, kahvelerde laikliğin ne olduğunu anlatan gençler hemen gözaltına alınabiliyor.

Böyle bir çifte standardı kabul etmemiz olası değildir.

Devlet vatandaşları arasında her konuda ayrım yapmamalıdır.

**

Bu İstanbul Ortaköy’deki eğlence yerinde yapılan baskında kafama takılan bir soru var. Doğrusu merak ediyorum.

Terörist 125 mermi atmış. 5 şarjör değiştirmiş.

Bunu 7 dakikada gerçekleştirmiş.

Sonra da montunu değiştirmiş ve bir taksi durdurarak oradan uzaklaşmış.

Görgü tanıklarının anlattığına göre o caddede polisler girenleri arıyorlarmış.

Bayağı da güvenlik görevlisinin olduğu söyleniyor.

Hatta Reina’nın dijisi Reina’ya gelirken güvenlik güçleri tarafından üç kez aranmış. Ayrıca karakol bu eğlence yerine 200 metre uzaklıktaymış. Gerek caddedeki güvenlik güçleri, gerekse karakoldaki polisler hiç mi silah seslerini duymadılar?

Birileri beni bu konuda aydınlatmalı diye düşünüyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kamil Çöpür - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler