Haydar Akar gündeme taşıdı Bakanlık inceleme başlattı…

Kocaeli’de faaliyet gösteren Tüysüzler Kuyumculuk- Döviz, Gülaçtı Kuyumculuk-Döviz, İlhan Gold Kuyumculuk- Döviz İşletmeleri’nin kuyumculuk ve döviz k...



Kocaeli’de faaliyet gösteren Tüysüzler Kuyumculuk- Döviz, Gülaçtı Kuyumculuk-Döviz, İlhan Gold Kuyumculuk- Döviz İşletmeleri’nin kuyumculuk ve döviz konusunda haksız rekabet yaptığı ve ayrı ayrı dükkanlarda faaliyet göstermeleri gerekirken iç içe faaliyette bulunmalarına ilişkin Kocaeli Kuyumcular Derneği’nin şikayetleri artmış, öyle ki Ankara’da çalmadık kapı bırakmamışlardı. Ancak yapılan tüm şikayetlere rağmen herhangi bir yaptırım da bulunulmamıştı.

KONU MECLİSE TAŞINDI
BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya geçtiğimiz temmuz ayında soru önergesi vermişti. Akar önergesinde bu işletmelerin yasal sınırlar içerisinde faaliyet göstermelerine yönelik gerekli uyarı ve yaptırımın ne zaman uygulanacağı sormuştu. Her iki Bakan da soru önergesine verdiği cevapta yasal mevzuatta müesseselerin müstakil iş yeri halinde faaliyet göstermesi gerektiğine dikkat çekmiş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da anılan şirketler hakkında bu doğrultuda ilgili incelemeler başlatıldığını ve gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Haydar Akar konunun takipçisi olacağını, her işletmenin yasal çerçevede faaliyet göstermesi gerektiğini belirtti. Bakanlığın inceleme sonrası alacağı tedbirleri önümüzdeki günlerde göreceğiz.

#

30 Eyl 2013 - 09:16 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.