Hayvan yetiştiricisine 183 bin 750 TL destek verildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen  ‘Boz Irk’ı Korunması ve Sürdürülebilirliği’ projesi Kocaeli Sanayi Odası’nda yapıl...

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen  ‘Boz Irk’ı Korunması ve Sürdürülebilirliği’ projesi Kocaeli Sanayi Odası’nda yapıldı. Düzenlenen toplantıya Tarım İl Müdürü İlhan Özel, Bakanlık Proje Koordinatörü Metin Karahan, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Proje Sorumlusu Dr. Deniz Soysal, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürleri, ilçe ziraat odası başkanları, yetiştiriciler birliği ve üreticiler katıldı.

 

BAZILARI YOK OLMUŞTUR

Tarım İl Müdürü İlhan Özel “Son yüzyılda kültür ırklarının sayısının artması buna bağlı olarak ise yerli ırkların sayısı azalmış hatta bazıları yok olmuştur. Bu konuda bakanlığımız, ilimizde yetiştirilen ‘boz sığır’ ırkının da içinde bulunduğu 6 sığır ırkında ‘Hayvan Genetik Kaynaklarının Yerinde Korunması ve Geliştirilmesi’ projesini uygulamaktadır” dedi.

 

KARŞILIKSIZ DESTEK

Proje dahilinde ilimiz Körfez ilçesinde 2 çiftçimizin yetiştirdiği 175 baş sığır için 2015 yılında 183 bin 750 TL karşılıksız destekleme yapılmıştır diyen Özel “Yine bu kapsamda bakanlığımız  ‘Kocaeli Bölgesi’nde Boz Irk Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması ve Sürdürülebilirliği’ yayım projesini yürürlüğe koymuştur. Bu ırkın korunması ilimizin hayvan çeşitliliğinin korunmasına, ekonomisine, kültürüne, eğitimine ve prestijine katkı sağlayacak önemli projelerimizden biri olmaya adaydır” açıklamasında bulundu.

 

TOPRAK SERGİSİ AÇILDI

Gerçekleştirilen tanıtım toplantısında aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 7’nci Tarım ve İnsan fotoğraf yarışmasında derece alan ‘topak’ temalı fotoğrafların bulunduğu sergi açıldı. Katılımcılar toplantı bitiminde sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.  81 ilde açılacak olan sergide tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi amaçlanıyor.

#

30 Mar 2016 - 16:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.