Hazar Strateji Enstitüsü ile görüşme

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi’nin hazırladığı bir projeyi hayata geçirmek üzere Hazar Strateji Enstitüsünde bir ön toplantı yapıldı.

Ani bir değişiklik olmaz ise beş kasımda başlayacak bir dizi konferans hayata geçireceğiz. Detayları önümüzdeki hafta sonuna kadar belirlenmiş olacaktır.

Konferansın amacı tarihi süreç içinde Ermenilerin yalan dolanla dünyaya yaymaya çalıştıkları Türklerle ilgili iddiaların, ilişkilerin gerçek belgelere dayanılarak gün yüzüne çıkarılıp dünya kamuoyunu aydınlatmaktır. Dalında uzman tarihçiler, bilim adamları ve siyasetçilerin araştırmaları konferansa konu olacaktır.

 

HAZAR STRATEJİ ENSTİTÜSÜ

Özet olarak Hazar Strateji Enstitüsünün çalışma alanları enerji, ulaştırma, uluslar arası ilişkiler, kalkınma, güvenlik, eğitim ve çevre konularından oluşmaktadır.

Araştırma merkezleri olarak;

1- Enerji ve Ekonomi Araştırmaları Merkezi
2- Dış Politika ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi
3- Siyasi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi

Enstitü araştırma merkezleri, çalışma konuları kapsamında, Hazar Bölgesi’nin etkileşim çevresinin analizine öncelik verir. Bu bölgeler Kafkasya, Karadeniz, Orta Asya, Türkiye, Rusya, ABD, Avrupa ve Orta Doğudan oluşmaktadır.

Hazar Strateji Enstitüsü(HASEN), İstanbul merkezli bir düşünce kuruluşudur. Misyonu; Geniş Hazar Bölgesi ile ilgili özgün araştırmalar ve veriler üretmek; enerji, uluslar arası ilişkiler, lojistik, güvenlik, ekonomi, eğitim, kültür ve çevre konularında stratejik önerilerle politika ve iş çevrelerine katkı sağlamaktadır. HASEN bu doğrultuda bilimsel tartışma ve araştırmayı teşvik eden uluslar arası toplantılar, yayınlar ve eğitim çalışmaları gerçekleştirir.

MİSYON; Hazar Strateji Enstitüsü’nün misyonu Hazar Bölgesi’ne ilişkin yenilikçi araştırmalar yürütmek ve stratejik öneriler geliştirmektir

.

VİZYON;  Enerji uluslar arası ilişkiler, lojistik, hukuk, ekonomi, eğitim, kültür ve çevre konularına yoğunlaşan Enstitü, Türkiye ve dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda ulusal ve uluslar arası forumlar, yayınlar, konferanslar, seminerler ile eğitim ve atölye çalışmaları yapar, bilimsel araştırmaları teşvik eder ve kamuoyu oluşturur.

Enstitünün çalışanlarının tamamı genç, dinamik ve lisan bilen kişilerden oluşuyor. Genel sekreter Haldun Yavaş oldukça aktif bir kişidir. Haldun Bey başkanlığında, Akademik İşler Koordinatörü Emin Akhunzade, Genelsekreter Yardımcısı Ş.Gökhan Çay, Seda Birol Hanım ve diğer elemanlardan oluşan ekiple samimi bir detaylı ön görüşmemiz oldu.

Bir çok önemli araştırma, konferans, panel ve çalışmaya imza atan Enstitü ve çalışanlarını tebrik edip, başarılar diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Dündar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler