HDP’den Fem Dershaneleri’ne ziyaret

Ziyarette konuşan HDP Kocaeli 2. sıra milletvekili adayı Ayfer Koçak, dershanelerin siyasi bir kararla gerekli tedbirler alınmadan kaldırıldığını,  b...

Ziyarette konuşan HDP Kocaeli 2. sıra milletvekili adayı Ayfer Koçak, dershanelerin siyasi bir kararla gerekli tedbirler alınmadan kaldırıldığını,  böylece AKP gençliği yaratılmak istendiğini söyleyerek eğitim sisteminin yapboz tahtasına çevrildiğini söyledi. Bugünkü eğitim sisteminde yoksul çocuklarının eşitsiz bir yarışa girerek fırsat eşitliğinin yok edildiğini belirten Koçak “Eğitimin bir rant kapısı olarak görülmemeli. Yeni nesilleri iyi bir eğitim ve öğretim sistemi ile yaratabiliriz.  Ancak bugün üzerinde en fazla oynanan sistem eğitim sistemidir. Sürekli milli eğitim bakanlığı ve müfredat değiştiriliyor. Çocuklar yarış atına döndürüldü. Sınav stresi çocukları intihara kadar sürüklüyor. Eğitim bir baskı aracı olamaz. Demokratik ve çoğulcu eğitimle çocuklarımızı yarınlara hazırlamayız. Tek kişilik iktidarın 77 milyonun haklarını yok sayma lüksü olmadığını belirten koçak HDP’nin barajı aşması ile anti demokratik bir uygulamanın fiilen son bulacağını ve Türkiye’nin demokratik çoğulcu bir yapıya kavuşacaktır” dedi.

HDP Kocaeli milletvekili adayı İbrahim Ergin ise “Yoksul çocuklarının Avrupalarda Amerikalarda çocuklarını okutma imkânları yok. Ama onlar çocuklarını dünyanın en iyi okullarına gönderirken üstüne bir de mağdur edebiyatı yapıyorlar. Neden Türkiye’de yüksek kaliteli bir eğitim sistemimiz olmasın. Bunun için insan kaynağımız da, dinamik nüfusumuz da var. Önemli olan bu halk için iyi şeyler yapmayı ilke olarak belirlemek” dedi.

#

03 Haz 2015 - 10:15 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.