Herkes için motosiklet!

Herkese motosiklet kampanyası başlamalıdır! Bunu kim yaparsa ömür boyu sırtı yere gelmez. Türkiye’deki firmalara, Dünyadaki markalara sesleniyorum: Gelin bu kampanyayı başlatın, markanız tarihe altın harflerle yazılsın...

Büyük küçük her şehrimizde en büyük problem evden işe, evden okula gitmektir. Bir de bunun dönüşü var tabi... Ulaşım için yüksek miktarlarda para harcıyoruz. Özel dört teker aracımız yoksa toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz. Belki de uygun bir ücretle ulaşım ihtiyacımızı karşılıyoruz ama ne yazık ki onların güzergahlarına akıl sır erdirmek mümkün olmuyor.

25 dakikada gidilebilecek bir yere 1 saat 25 dakikada ulaşırsınız. Güya yoldaki yolcuları almak için zaman geçiyor denilse de o civarda oturan hatırlı şahısların varlığını unutmayın. Dikkatle inceleyin, araştırın; sizin kullandığınız toplu taşıma aracının uğradığı duraklara yakın oturan bazı şahısların konutlarının yer aldığını öğreneceksiniz.

Artan giderler ve yakıt zamları nedeni ile bu tür ulaşıma giderek daha fazla para ödemeye başlıyorsunuz. Buna karşı en iyi çözüm iki teker, motorlu iki tekerleri öneriyorum. Bir aralar Çin fırtınası nedeni ile ortalık bu ülkede üretilen ve kolayca ithal edilen motorlarla dolup taşmıştı. Bu durumu eleştirenlerimiz olsa da, inanın bu yüzden motora binen sayımızın artması bu furyaya bağlıdır. Birkaç sene sonra aynı kullanıcılar bu defa Japonya, İtalya, Almanya tarafından üretilen motorlara yöneldiler.

Üniversiteyi kazanan ve öğrenimine başlayanlara kredi yerine, motosiklet vermeliyiz. Bunu seçenek olarak sunmalıyız. Türkiye Motosiklet Federasyonu her üniversitede motosiklet eğitimi verecek gönüllüleri yollar.

Bu arada, ne yazık ki her öğrenciye yurt çıkmayabiliyor. Yurtlarımızın sayısı henüz yeterli değil. Üstelik bazı yurtlar Üniversiteler çok uzak yerlerde inşa ediliyor. Oralardan okudukları yerlere gidip gelmek çok zaman alıyor. Uzak yerlerdeki yurtlardan fakültelere ulaşmada motosiklet yine en iyi çözümdür. Bunu unutmayın!

Hareket ve spor, bunun yanında sağlık herkes için olmalıdır. Motosikleti bu kategori içine koyabilir miyiz? Bakın, akaryakıt fiyatları yine arttı. Trafik konusunda farklı olmayan değerlendirmeleri her gün dile getiriyoruz. Otomobiller, parasıyla bile park yeri bulamıyorlar. Motosiklet, hem yakıt hem de park konusunda diğer araçlardan her zaman avantajlı.

Buraya kadar yazdıklarımı hepiniz rahatlıkla, hatta daha iyi biçimde anlatabilirsiniz. Ama şimdi sıkı durun ve çayınızdan bir yudum aldıktan sonra bu yazıyı okumaya başlayın! Çünkü okurken sakin olmanızı bekliyorum. Karşınıza size ters gelen cümleler çıkabilir!

Yabancı motosiklet dergilerini inceliyorum. Hiçbirinde vergilerden veryansın eden yazar yok. Motosiklet kullandı diye aşağılanan, kötülenen kimse yok. Motosiklet servisleri en hızlı ve güvenilir biçimde hizmet veriyorlar. Yeni çıkan bir model en ince detaylarına kadar açıklanıyor.

Bizde de durum yeni modeller açısından farklı değil. Ziyaret edilen fuarlardan gazete ve dergi sayfalarına aktarılan haberlerle her türlü yeniliği görebiliyoruz. Çeşitli gelişmelerle birlikte 2017 yılına ait birçok motosikletin yeni yüzleri ile karşılaştık. Ama Euro 4 standartları gündeme gelince herkes şaşırdı. Üreticiler bu konuda hazır olduklarından sıkıntı yaşanmadı. Egzoz, ses, vb konulardaki sınırlamalar dikkatli bir şekilde üretime yansıtıldı.

Oradan buradan yazarken motosikleti herkes için spor gibi algılayıp, herkese bir motor demek daha doğru olabilir. Ülkemizde yirmi milyon civarında genç var. Muhtemelen beş milyonu geçen sayıda Üniversite öğrencimiz bulunuyor. Markalar, firmalar hadi çalışın biraz. Şu gençleri motor sahibi yapın. Sonunda ne olacak biliyor musunuz? Daha hızlı ulaşım, müthiş bir zaman tasarrufu, sektöre taze kan ve olağanüstü akan bir trafik...

Bu yaz hepinizin birer motosiklet sahibi olmasını diliyorum…

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yavuz Taşkıran - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler