HGS isyanı Meclis’e taşındı

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) 2012 yılında köprü ve otoyollarda trafik akışını hızlandırmak için vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Ancak sisteme geçiş i...

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) 2012 yılında köprü ve otoyollarda trafik akışını hızlandırmak için vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Ancak sisteme geçiş ile birlikte sorunlarda art arda gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin Meclis’e soru önergesi ve Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sistemde bariz hataların yaşandığını dile getirdi.

 

1 GÜNDE 5 CEZA BİRDEN

Yapılan tebligatlar abonelere 1 yıl sonra ulaştığını kaydeden Akar, “Geçiş yapmadığı halde bazı vatandaşlarımıza aynı gün 5 ceza birden kesiliyor. Ancak karayolları bu konuda sadece altı boş açıklamalar yapıyor. Vatandaşlarımızın mağduriyeti çözülmüyor. Sadece 1 yılda 10 milyon araca 1 milyar 162 milyon lira ceza kesilmiş. Geçen yıl KİT komisyonunda bu durumu gündeme getirdiğimde 1 milyon 750 bin tebligatın da yolda olduğu belirtilmişti” dedi.

 

HGS’DE KEYFİ UYGULAMA

CHP Milletvekili ve KİT komisyonu üyesi olan Haydar Akar geçen dönemin sonunda PTT ve Karayollarının görüşmelerinde konuyu gündeme getirdiğini belirterek, “Karayolları OGS’nin eski olması ve OGS’lerde giriş yapılan yerin tespit edilememesi nedeni ile ceza işlemlerinde en uzak mesafeyi kapsadığını söyledi. Ancak HGS’de araç sürücülerinin giriş yerlerinin tespit edilebilmesine rağmen OGS’deki uygulama keyfi olarak yapılıyor. Ayrıca araç sürücülerine yapılan tebligatlar 1 yıl sonra ellerine geçebiliyor ya da geçiş yapmadığı halde sistem hatalarından vatandaşlara ceza kesilebiliyor. Bunları komisyonda konuştuk, ancak yapılan şey 7 gün içinde ödenmesi gereken cezasız ödeme süresinin 15 güne çıkmasından öteye gitmedi” diye konuştu.

 

VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Akar, konu hakkında büyük cezaların vatandaşlara kesildiğini de belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vatandaş derdini anlatamıyor, yaptığı itirazlara karayollarınca mahkemeye git bizi ilgilendirmez deniyor. Halka devlet sahip çıkmalı ve bu cezalar tekrar yapılandırılmalı. Geçiş yapmadığı halde bu cezalara maruz kalan vatandaşlar saptanarak cezalarının iptali gerçekleştirilmeli.”

 

YASAL DÜZENLEME ŞART

Konu ile ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemi ile soru önergesi veren Haydar Akar, Meclise Kanun Teklifi de sunarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Akar, önerisinde, bugüne kadar kesilen cezaların tekrar yapılandırılmasını isterken, teklifin yasalaşması ile birlikte vatandaşların 1 aylık süreçte gerekli itirazları yapması ve bu itirazların değerlendirilmesini öngörüyor. Ayrıca teklif ile daha önceden araç sahiplerine yapılan ve 1 yılı aşkın süreleri bulan tebligatların geçerliliklerin vatandaşa tebliğinden sonra işleme alınmasını öngörüyor.

#

02 Oca 2016 - 09:59 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.