Hikmet Bayar eşini kaybetti

Aysel Hanım’ın cenazesi Çarşamba günü İstanbul Selimiye Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.   Hi...

Aysel Hanım’ın cenazesi Çarşamba günü İstanbul Selimiye Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

Hikmet Bayar kimdir?

Hikmet Bayar, 1932 yılında Gölcük'te doğdu. 1951 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nden, 1953 yılında Topçu Asteğmen rütbesi ile Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1955 yılında Topçu Sınıf Okulu'nu bitirdi. Çeşitli topçu birliklerinde Batarya Takım Komutanlığı ve Yer Ölçme Subaylığı yaptıktan sonra, 1965 yılında girdiği Harp Akademisi'ni 1967 yılında bitirerek kurmay oldu. 1978 yılına kadar çeşitli karargah ve birlikler ile Brüksel'de TMR Karargahında görev yaptı. 1978 yılında Tuğgeneral, 1982'de Tümgeneral, 1986'da Korgeneral ve 1990'da Orgeneralliğe yükseldi. Tuğgeneral rütbesi ile Genelkurmay Plan  Harekat Daire Başkanlığı ve 1 nci Zırhlı Tugay Komutanlığı, Tümgeneral rütbesi ile 3 ncü Ordu Kurmay Başkanlığı ve  3 ncü Mekanize Tümen Komutanlığı, Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve 4 ncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu. Orgeneral rütbesinde 3 ncü Ordu Komutanlığı, NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 1 nci Ordu Komutanlığı görevlerini müteakip, 24 Ağustos 1994 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. 30 Ağustos 1996 tarihinde emekliye ayrıldı. İngilizce bilir. Evli, iki çocukludur.

#

22 May 2017 - 17:34 Kocaeli-

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Cemil AÇIŞ - Saygıdeğer paşam.

Aysel annemi kaybetmenin derin üzüntüsünü eşim ve ben yüreğimizde büyük acılarla yaşıyoruz.

Size ve sevenlere sabır ve metanet diliyoruz.

1981 yılında Hadımköyde askerliğimle başlayan dostluğumuzun bugüne kadar yaşadığım güzel anılarla sürmesi, baba oğul saygı ve sevgisiyle devam etmesi, Sizin gibi değerli bir büyüğü tanımış olmak.

Yaşantımın en güzel zamanlarını ve en güzel anılarını işgal etmiştir. Siz Erzincanda görevliyken Annemin hastalığında. Mesainizin bitiminde kendi evinize gitmeden üniformanızı çıkarmadan annemi ziyarete gelişinizi hayatım boyunca unutamam.

Aysel Annemin mekanı cennet olsun. Size ve sevdiklerinize sağlıklı ve uzun ömürler dileriz.

Ellerinizden hürmetle ve saygıyla öperiz. Tülay / Cemil AÇIŞ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 17:34
01

metin karaoglu - allah rahmet eylesin. 1983 yılının ilk 6 ayında askerken erzincanda söförlügünü yapmıstım. cok iyi bir insandı terhis olurken erzincan otogarına kadar gelip beni ugurlamıstı. nurlar icinde yatsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 17:34