Hikmet Erenkaya Konak Hastanesi’nde Sanal Anjiyo Oldu

Eski Milletvekillerimizden Hikmet Erenkaya Özel Konak Hastanesinde hizmete giren kalp damar tıkanıklıklarını ve kalp rahatsızlıklarını kısa sürede te...

Eski Milletvekillerimizden Hikmet Erenkaya Özel Konak Hastanesinde hizmete giren kalp damar tıkanıklıklarını ve kalp rahatsızlıklarını kısa sürede teşhis etmek için hızlı ve yüksek görüntü kalitesine sahip Koroner (Sanal) Anjiyografi yapan 128 kesitli Multidedektör Bilgisayarlı Tomografi cihazı ile koroner (sanal) anjiyo oldu. Anjiyo sonrasında kalp damarları hakkında detaylı bilgi alan Erenkaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

128 Kesit Bilgisayarlı Tomografi cihazı ile invaziv işlemlere gerek kalmadan, saniyeler içerisinde kalp damarlarının ayrıntısına ulaşabilmekte,  hasta, hastanede saatlerce kalmadan kalp krizi riskiyle ilgili bilgilerine ulaşılabilmektedir. Halk arasında 'kansız anjiyo' veya ‘sanal anjiyo' olarak da bilinen koroner Bilgisayarlı Tomografi ile anjiyografi, hasta için oldukça konforlu ve hızlı tanı sağlayan bir yöntem. Kol damarından uygulanan kontrast maddenin, koroner damarlar içerisinden akışını tomografik olarak görüntüleyen bu yöntem, hem koroner damarlarda tıkanma olup olmadığı, hem de damar sertliği varlığını ortaya koyması açısından önemli bilgiler veriyor. Böylece kişi klasik anjiyografi ihtiyacı olmadan kalp damarlarının durumunu öğrenebilme şansına sahip oluyor.

#

19 Ara 2014 - 17:12 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.