Hizmet-İş’ten karşı atak

Hizmet-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Hanefi Örengil, istifa ederek Belediye-İş’e geçen 42 işçinin yeniden sendikalarına üye yapıldığını açıkladı.B...

Hizmet-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Hanefi Örengil, istifa ederek Belediye-İş’e geçen 42 işçinin yeniden sendikalarına üye yapıldığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da, Belediye-İş Sendikası ile Hizmet-İş Sendikası arasında örgütlenme mücadelesi devam ediyor. Hizmet-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada istifa edenlerin geri döndüğü, şuana kadar 42 işçinin yeniden üye yapıldığı iddia edildi. Hizmet-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Hanefi Örengil dün konuyla ilgili sendika binasında basın açıklaması yaptı. Örengil, “Belediye-İş Sendikası için deniz bitti kara göründü. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun umreye gidişini fırsata dönüştürmek için estirilen rüzgar, Hizmet-İş Sendikası kayasından sadece tozları götürmüştür” dedi.

42 İŞÇİ GERİ DÖNDÜ
“Belediye-İş elbisesine Türk-İş yaması tutmadı tutmayacaktır” diyen Örengil, “Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü işçisi, Hizmet-İş Sendikası’ndan memnundur ve Hizmet-İş Sendikası’nda kalacaktır. Bazı arkadaşlarımız Belediye-İş Sendikası’na baskı gerekçesiyle geçirilse de hafta başından beri geri dönüşler hızla devam etmektedir. Bugün itibari ile sendikamıza 42 arkadaşımız geri gelmiştir ve geri dönüş çalışmaları devam etmektedir. İşçi arkadaşlarımızın yanına gittiklerinde başkanımızın izin verdiğini söyleyenlerin, bugün yalanları ortaya çıkmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Karaosmanoğlu tarafsızlığını açıklamıştır” şeklinde konuştu.

70 ÜYENİN KAYDI YAPILACAK
İşçilerin akıllarının bulandırılmak istendiğini ileri süren Örengil, “Hafta sonuna kadar 70 üyenin kaydı yeniden yapılacaktır. 2009 yılından bu yana örgütlenme çalışmaları devam ediyor. Genel merkez yöneticilerimize şubemizden baskı yapanların isimleri verildiği gibi bir şey söz konusu değildir. Sahaya inen genel merkez yöneticilerine bu isimler sahadan verilmiştir. Kendileri de gereken açıklamayı yapmışlardır. Bizim sendika olarak herkese kapımız açıktır” dedi.

#

30 Haz 2011 - 17:09 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.