Höbek: Teşkilatlardan gelen bir adayım

Höbek, Gebze bölgesinden iki milletvekilinin olmasının hizmet bakımından olduğunu söyledi.   AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Dr. Hakan Höb...

Höbek: Teşkilatlardan gelen bir adayım
Haber albümü için resme tıklayın

Höbek, Gebze bölgesinden iki milletvekilinin olmasının hizmet bakımından olduğunu söyledi.

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Dr. Hakan Höbek çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü aday adaylığı başvurusunu yapan, ardından da ikamet ettiği Darıca’dan seçim startını veren Dr. Hakan Höbek, milletvekili aday adaylığı sürecini değerlendirdi.

 

10 ÇOCUKLU AİLEDEN GELİYOR

AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Dr. Hakan Höbek önce kendisini tanıttı. 10 çocuklu bir aileden geldiğini ve zorluklar içinde yetiştiğini, çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle engelli olduğunu belirten Dr. Hakan Höbek özetle şunları söyledi; “Ben 25 yıldır Gebze’deyim.  Doktor olarak, yıllardır Gebze bölgesinde sağlık sektöründe hizmetlerde bulundum. Sağlık hizmetine devam ediyorum. Kuruluşundan bu yana AK Parti’de görev yapıyorum. Aynı zamanda sivil toplum örgülerinde yer aldım.

 

DİZ KAPAĞI AMELİYATI OLDUM

AK Parti içerisinde birçok kademede görev aldım. İlk dönemlerde sandıklara AK Parti’li üyemizin yetkilisi yoktu. İnsanlarımızın Recep Tayyip Erdoğan sevgisi bizi bu zamanlara getirmiştir. Bakanımız Fikri Işık’ın il başkanı olduğu dönemde il yönetiminde yer aldım. Ardından Darıca İlçe Başkanlığı görevine geldim. Diz kapağı ameliyatı olmam dolayısıyla ilçe başkanlığından ayrılmak durumunda kaldım.

 

AYAĞI YERE BASAN PROJELER

Partide görev almama rağmen Gebze bölgesinin sağlık alanındaki haritasını çıkardık. Engellilerle ilgili ciddi çalışma içerisinde olduk. Engelliler konusunda dosya hazırladım. Türkiye genelinde 6 bin milletvekili aday adayı bulunuyor. Bu aday adaylarımızın herkesin kendisine göre bir projesi vardır. Herkes projesini ben yapacağım demek doğru değildir. Hazırlanan projelerin parti tarafından açıklanması gerekiyor. Ayağı yere basan projeler olması gerekiyor.

 

MADDE BAĞIMLISINDAN KURTULMAK

Projelerim sadece kendime aittir. Sağlık, sosyal politikalar ve engelliler konusunda donanımlı durumdayım. Kentimizde özellikle madde bağımlıların sayısı her geçen gün artmaktadır. Benim hastanemin arkasında bonzai satan kişiler yakalandı. 15 yaşına kadar kullanım düşmüştür. Madde bağımlılarına bu bölge üzerinde hizmet veren tek kurum AMATEM bulunuyor. Madde bağımlılığından kurtulmak için bölgemize hastane kurulması gerekiyor.

 

KAMU HASTANESİ GEREKLİ

Bu bölgede çok önemli bir ihtiyaçtır. Ülkemizin çok önemli ihtiyacı olan madde bağımından kurtaran kamu hastanesinin kurulması gerekiyor. İstihdamın yanı sıra vatandaşa çok ciddi bir hizmet olur.

 

ENGELLİ HARİTASI

Engeliler konusunda belediyelerin çok ciddi çalışmaları var. Bu çalışmaların hükümet tarafından desteklenmesi gerekiyor. Yerelde yapılan çalışmalara bakıldığı zaman KBB çok önemli çalışma yaptı. Engellilerin sokak sokak sayıları çıkarıldı. Ama Türkiye genelinde böyle bir çalışma yok. Engelli haritası konusunda Türkiye genelinde böyle bir çalışma yapılmış değil.

 

ENGELLİ OLUNMANIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Engelliler için sadece sayı değil. Yapılarına göre de yerel politikaların belirlenmesi gerekiyor. Kocaeli deprem yaşadı. Ortopedik engelli sayımız diğer illere göre çok yüksek durumdadır. Sanayi bölgesiyiz iş kazaları yaşanmaktadır. Doğum sayısı çok fazladır. Bundan kaynaklanan engelliler olmaktadır. Engelli olmanın önüne geçilmesi gerekiyor. Birde engelli olan vatandaşa sağlanacak imkanlar olmalıdır.

 

ENGELLİLERE ACIMAYIN

Engellilerin en önemli sorumlarının başında istihdam gelmektedir. Engellilere ve engelli olmayanlara engellilerin haklarının anlatılması lazım. Engellilerin topluma bağlanması konusunda çalışma yapılmalı. Sadece duyarlılık oluşturulması yeterli değildir. Toplumda engellilerin sorunlarını çözme noktasında ciddi adımlar atılması gerekiyor. Engellileri acımak değil topluma kazandırılacak projeler üretilmeli.  

 

ENGELLİYİ İŞTEN ÇIKARIYOR

İstihdam konusunda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. 2008 yılına kadar engelliler için ciddi kanun yoktu. O tarihte çıkan kanun birçok durumun ortadan kalkmasını sağladı. Ancak yeterli değildir. SGK işçi payından engelli çalıştırılmasından dolayı muafiyet getirilmektedir. Vergi diliminde de indirim sağlanıyor. İşverenin özendirici düzenleme yapmak gerekiyor. İşveren denetim sırasında engelliyi alıp sonrasında işten çıkarıyor.

 

ENGELLİYE VERGİ MUAFİYETİ

İşveren de engelli çalıştırmanın zorunluluğundan değil sorumluluğunu bilmesi gerekiyor. Bir ailede engelli varsa bu masraf en az iki kat artmaktadır. Engellilerin ücretleri konusunda ise asgari ücret ile çalıştırılıyor. Öyle bir düzenleme yapılmalı ki engellinin asgari ücretine vergi muafiyeti getirilebilir. Engellilerin evlilik oranları çok düşüktür. Ekonomik olarak çok zor durumdadırlar. Sefaletin olduğu yerde bilin ki engelli vardır.

 

SAĞLIK ALANINDA YAPILANLAR

Sağlık alanından son 10 yılda gelinen nokta çok önemlidir. Sağlık yaşayan bir durumdur. 2001 yılında 5 yaşında olanlar daha geçmişi bilmiyor. Onların sağlık alanında ki yapılanları zemini bu zaman ki durumdur. Yapılan her şey ekip çalışması sayesinde olmuştur. Her zaman buna inandım.               

 

ENGELLİ SİYASETE GİRMELİDİR

Engelliler siyasetten uzak durmaktadırlar. Bunun sebebi de siyaset sahnesine bakın hep engellileri engellemektedir. Engellilerin siyaset içerisinde aktif olarak olmalılardır. Bu sayede sorunların çözümü noktasında önemli kazanım olur. Engellinin gözünden binanın nasıl göründüğü çok önemlidir. Zira engelli bir yere gitmekte bundan dolayı zorluk çekmektedir.”   

 

TEMAYÜL ÖNEMLİDİR

“Engelli kontenjanından milletvekili aday adayı değilim. Teşkilatlardan gelen birisi olarak adayım” diyen Höbek, Gebze Bölgesinden milletvekili sıralamasından 5 ve 7’nci sırayı istedikleri yönünde yapılan yorumlar hakkında ise “Gebze İlçesi İzmit’ten sonra ikinci sırada gelmektedir. O bölgeden iki milletvekilinin olması hizmet bakımından olumludur. AK Parti’nin kriterleri sadece bölgesel olarak bakmıyor. Seçilen herkes Kocaeli’nin milletvekili olacaktır. Bundan dolayı her yeri bilmek gerekiyor. Temayül sizi bilmeleri için önemlidir” dedi.

 

SEKİZ HEDEFİNE ULAŞILIR

Höbek açıklamalarına şu şekilde devam etti; Kriterlere göre değerlendirme yapılacaktır. Ondan sonra gereken karar verilecektir. Partinin genel merkezi tarafından karar verilecektir. Biz kurulmamızdan bu yana halkın içerisindeyiz. Hedefimiz 8 olarak belirlendi. Bu başarılabilir. Alternatifi olabilecek bir yapı bulunmuyor. Karşımızda bulunan siyasi partiler dağılmış durumdadır. 8 milletvekilini çok rahat elde edeceğiz. Doğru tercihlerle bu hedefe ulaşılabilecektir.

 

400 MİLLETVEKİLİ

Dış güçler ve iç güçlerin ittifakları sayesinde ülkemizde huzuru bozma noktasından adımlar atılıyor. Vatandaşımızın bu oyuna gelmemesi gerekiyor. Bu konjektörde 400 milletvekili rahatlıkla çıkartılabilir. Sivil anayasa noktasında ciddi adımlar atılması gerekiyor. Paralel Yapı elinden geleni yapmaktadır. Genel seçimleri etkileyecekleri söylendi. Hiçbir şekilde etkilemedi. AK Parti’ye engel olmaya çalışmaları ülkemize zarar vermektedir.    

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Muhalefet başkanlık sistemini anlamıyor. Eğer diktatörlükten söz ediyorsanız bu zamanda Başbakan da mı bunu yapıyor. Burada AK Parti başkanlık sistemini vatandaş için istemektedir. Vatandaş istediğine destek verir onu iktidara getirir. Meclisin nereye kadar yetkisi olduğu görülmelidir. Başkanlık sistemi diktatörlük değildir. Kurumlar, yasalar ve sistem yerleşmesi sonrasında demokrasi yerleşir. Tartışmalar normaldir. Bazen iç güvenlik yasasında olduğu gibi biraz yüksek olabilir. Sağlık alanında birleşme olurken aynı tartışmalar yaşandı. Proje üreten muhalefete ihtiyacımız vardır. Bir şeye karşı çıkıyorsanız alternatifini göstermelisiniz. Molotof ile ateşli silah arasında ne fark var ki? CHP, MHP ve HDP nasıl olduysa iç güvenlik yasasında bir araya geldiler. Röportaj: Serkan BORLAK

 

HAKAN HÖBEK KİMDİR?

1965 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Başarılı bir eğitim süreci geçiren Hakan HÖBEK, çocukluk hayaline İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak ulaştı. 1990 yılında doktor olarak mesleğe ilk adımı attı.

Türkiye'nin önemli devlet hastanelerinde görev yaptıktan sonra 1994 yılında Gebze'nin ilk özel polikliniğini açtı. Sağlık sektöründeki yatırımlarını, sunduğu kaliteli hizmetlerle büyüten HÖBEK, 2003 yılında Gebze Merkez Hastanesi'ni kurdu. Hastanenin açılışını o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

AK Parti'nin Türk siyasetine girmesiyle birlikte siyasi hizmetleri başladı. 2002 yılında AK Parti'den Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. Devam eden süreçte Darıca ilçesi Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) başkanlığı görevini üstlenerek partisini Darıca'da seçime hazırladı.

AK Parti Kocaeli il başkan yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü. AK Parti Darıca ilçe başkanı olarak görev yaptı.

Küçük yaşlarda geçirdiği çocuk felci nedeniyle sol bacağından engelli olan Hakan Höbek, hayatını engelli sorunları üzerine adadı. Meslek ve özel hayatı boyunca engelli vatandaşlarımız için yerel ve ulusal projeler üretti. Aktif görev aldığı birçok dernekte engelli vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme taşıdı.

Sahibi olduğu hastanede engellilere sunduğu ücretsiz sağlık hizmetleri ile toplumun geniş kesimlerinden ve sivil toplum örgütlerinden takdir topladı. İş dünyası, hemşeri dernekleri ve görev aldığı tüm oluşumlarda engellilere daha yaşanabilir bir hayat sunma adına hazırladığı çalışmaların hayata geçmesini sağladı.

Bu kapsamda AK Parti'nin 2023 Türkiye vizyonuna hizmet etmek ve ülkemizdeki engelli statüsünü taşıyan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm ortağı olmak için 25. dönem milletvekili aday adayı oldu. İyi derecede İngilizce bilen Hakan Höbek evli ve 2 çocuk babasıdır.

hob.jpg

#

25 Şub 2015 - 17:30 Kocaeli-

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

şifa deniz - Kardeşim dört parmağını kaybetti sağ elinde olduğu halde engelli raporu çıkmadı ne yazıkki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 17:30