Hoca Ahmet Yesevi Şiir ve Kompozisyon Yarışması sonuçlandı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Liselerde okuyan 9, 10, 11 ve 12. sınıf ö...

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Liselerde okuyan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine Türk kültür tarihinin en önemli şahsiyetlerinden ve medeniyetin mimarlarından olan Türk diliyle yazdığı hikmetleriyle dinimizin ve dilimizin gelişmesine büyük katkısı olan büyük mutasavvıf Hoca Ahmet Yesevi'nin tarihimizdeki yerini ve önemini kavratmak amacındayız" dedi. Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından şiir ve kompozisyon yarışmasında birinciye bin 500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye 750 lira, her dalda ikişer öğrenciye de 500'er lira mansiyon verileceği açıklandı. “Hoca Ahmet Yesevi” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasına 42 ilden 180 başvuru yapıldığı ve Seçici Kurul üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilen eserlerin belirlendiği kaydedildi.

 

ÖDÜL ALANLAR

Buna göre kompozisyon dalında birincilik ödülünü Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Kocaeli) öğrencilerinden Hilal Demirhan “Hikmetli Yolculuk” çalışması ile kazandı. Bu dalda ikincilik ödülünü Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesinden Rumeysa Zengin, “Yüreklere Serpilmiş Bir Tohum” adlı kompozisyonuyla aldı. Üçüncülük ödülüne ise “Türkistan Esintisi” eseriyle Keşan Fen Lisesi öğrencisi Banu Gürkan layık görüldü. Kompozisyon dalında mansiyon ödülleri Göl Anadolu Lisesi (Kastamonu) öğrencisi Mukadder Büşra Şentürk’ün “Güzel Bahçıvan” çalışmasına ve Kartal Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi (İstanbul) öğrencisi Zeynep Senanur Şahin’in “Yitik Hazinelerimiz” adlı çalışmasına verildi. Şiir dalında birincilik ödülünü Çayırova Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi (Kocaeli) öğrencilerinden Galip Han Balcı “Erenler” çalışmasıyla, ikincilik ödülünü Bakırköy Kartaltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İstanbul) öğrencilerinden Beyza Temizöz “Koca Ahmet Yesevi” çalışmasıyla, üçüncülük ödülünü Adıyaman Fen Lisesi (Adıyaman) öğrencisi Barış Sağmak “Kul Hace Ahmed” çalışmasıyla kazandı. Mansiyon ödülleri ise "Bir Allah Dostu” çalışmasıyla Menderes Anadolu Lisesi (Aydın) öğrencilerinden Ömer Faruk Bahadır ve “Gölgelerden Gönle” çalışmasıyla Gaziantep Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi (Gaziantep) öğrencilerinden Şeyma Nur Yenigün’e verildi.

#

22 Oca 2017 - 16:24 Kocaeli- Kültür-Sanat

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.