HTKP’den 94. yıl etkinlikleri

HTKP İl Örgütü Girişim Komitesi adına yapılan açıklamada, Merkez Komite tarafından yapılan ‘’Sosyalist Cumhuriyet İçin İleri’’ başlıklı değerlendirme...

HTKP İl Örgütü Girişim Komitesi adına yapılan açıklamada, Merkez Komite tarafından yapılan ‘’Sosyalist Cumhuriyet İçin İleri’’ başlıklı değerlendirme şöyle:

‘Sosyalist Cumhuriyet İçin İleri!

94 yıl önce çıktık yola…

94 yıl önce Mustafa Suphi ve yoldaşlarının açtığı yolda, eşitlik ve özgürlük mücadelemizi sürdürüyoruz.

94 yıldır halkımızın kurtuluşunun, işçi ve emekçi iktidarının biricik umudu olmaya devam ediyoruz.

94. yılımızda işçisiyle, öğrencisiyle, kadınıyla, aydınıyla Sosyalist Cumhuriyet için ilerliyoruz.

Partimiz 94 yıldır her türlü baskı ve yasaklara rağmen ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Şimdi, bir adım daha ileri atmanın, ülkemizi sosyalizme kavuşturmanın zamanıdır.

Artık açıkça görüldüğü gibi, AKP'nin “Yeni Türkiye”si işçilerimize, gençlerimize, kadınlarımıza, tek sözcükle halkımıza düşmandır. Her gün iş kazasında katledilen işçilerimiz, öldürülen kadınlarımız, savaştan dolayı göç etmek zorunda bırakılan komşularımız, en temel haklarını dahi kullanması yasaklanan yurttaşlarımız, parayla satın alınmaya ya da tehditle susturulmaya çalışılan yazarlarımız ve aydınlarımız, AKP gericiliğinin ve sermaye diktatörlüğünün en çıplak kanıtıdır.

Türkiye'nin bu karanlıktan ve diktatörlükten kurtuluşu bir hayal değil, zorunluluktur.

Partimiz, bu zorunluluğun gerçeğe dönüştürülmesinin tek olanağı, emekçi halkımızın kurtuluşunun yegane umududur.

94 yıldır olduğu gibi, bugün de boyun eğmiyoruz, umudu büyütüp mücadelemizi yükseltiyoruz.

Geçen Haziran’da, başta Gezi Parkı olmak üzere tüm Türkiye'de ayağa kalkan, AKP karanlığına kafa tutan halkımızın öfkesi hala çok taze. İmam hatip dayatmasına ya da işçi katliamlarına karşı direnenlerin sesi her gün daha gür çıkmakta.

Gayrı meşru bir seçimle Cumhurbaşkanı olan Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun “Yeni Türkiye” safsatasıyla dayatılmaya çalışılan gericiliğe ve faşizme karşı halkımız gereken cevabı vermek konusunda kararlı ve dirençli. Partimiz, bu kararlılığın ve direncin vücut bulmasını, emekçi halkımızın AKP karanlığını yırtıp atmasını, sermaye diktatörlüğünü alaşağı etmesini en acil görev olarak saptamaktadır.

94 yıldır emperyalizme karşı mücadele eden, aydınlanmanın, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesi haline gelen Türkiye Komünist Partisi, şimdi de Halkın Türkiye Komünist Partisi, partimiz, yolumuza ışık tutmaya devam ediyor.

Dünümüz, bugünümüz, yarınımız olan partimizin 94. yılını daha fazla örgütlenerek, mücadele ederek kutluyoruz.

94. yaşımız kutlu olsun…

Yaşasın partimiz, yaşasın sosyalist devrim mücadelemiz.’’

 

Kutlamalar

Bu arada, HTKP Eskişehir, İzmir ve Antalya il örgütlerince 10 Eylül’de yapılan kutlamalara ek olarak hafta sonu yapılacak etkinlikler de şunlar:

İl                      Gün                           Saat               Yer

Ankara                        13 Eylül C.Tesi           18.30               İnşaat Mühendisleri Odası

Mersin             13 Eylül C.Tesi           18.00               Parti İl Binası

Çorlu               14 Eylül Pazar            15.00               Parti İlçe Binası

Diyarbakır       14 Eylül Pazar            13.00               Parti İl Binası

İstanbul           14 Eylül Pazar            19.00               Beşiktaş Abbasağa Parkı

Öte yandan, Kocaeli İl Örgütü’nün kutlama programını da 20 Eylül Cumartesi günü parti il merkezinde yapması planlanıyor.

#

11 Eyl 2014 - 11:29 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.