Hücümen, güven tazeledi

Kocaeli Kastamonu Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 8’inci olağan genel kurulu dün Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisi Caddesi Erkan İşhanı No:11/5 adr...

Kocaeli Kastamonu Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 8’inci olağan genel kurulu dün Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisi Caddesi Erkan İşhanı No:11/5 adresindeki dernek merkezinde gerçekleşti. Dernek merkezine gerçekleşen olağan genel kurula Kocaeli Kent Konseyi eski Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli Anadolu İlleri Dernekleri Birliği Başkanı Necmettin Kaya dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı. Genel kurul öncesi  davetlilere Kastamonu’ya özgü kır pidesi ikramında bulunuldu. 3 dönemdir dernek başkanlığı görevini sürdüren mevcut başkan Necmettin Hücümen’in tek başına aday olduğu kongrede  4’üncü kez başkan seçilerek güven tazeledi.

 

“YENİ DÖNEMİMİZ HAYIRLI OLSUN”

Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren başkan Hücümen, “Birlik ve beraberliğin yürütülmesi için hemşeri derneklerine büyük iş düşüyor. Bizler Kocaeli Kastamonu Kültür ve Dayanışma Derneği olarak zaman zaman üyelerimizle bir araya gelerek kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Derneğimize destek veren büyükşehir belediye başkanımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Yeni dönem hayırlı olsun” dedi.

 

“KÜLTÜR FARKLILIKLARI BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ”

Hemşeri derneklerinin genelde büyük kentlerde olduğunu söyleyen  Kocaeli Kent Konseyi eski Başkanı Abdullah Köktürk,”Hemşeri derneklerinin varlık nedeni de büyük ölçüde kendi kültürünü yaşatma kaygısından kaynaklanıyor. Dolayısıyla kendi kültürünü yaşatmak, çocuklarına aktarmak ve geldiği ille olan bağlantısını da sürdürmek istiyorlar. Ama bu çok uzun vadeli bir süreç değil. İki veya üçüncü kuşaktan sonra insanlar artık bulundukları kentin kendi kenti olduğunu, kendi memleketi olduğuna artık inanıyorlar. Kuşkusuz geldiğimiz yörenin kültürünü büyük kente taşımak o kente bir zenginlik kazandırır. Daha farklı oyun havaları, daha farklı mutfak, daha farklı kültür, daha farklı öyküler, daha farklı fıkralarla kentin kültürü çok zenginleşir. Dolayısıyla bu zenginleşme bizim demokrasimize de büyük katkı yapar. Tekrar başkan seçilen Necmettin Beyi ve yönetim kurulunu kutluyorum” dedi.

Yönetim Kurulu

Necmettin Hücümen Başkan,Ramazan Saygı, Oğuz Kırış, Ziya Saygı, İhsan Sönmez

Denetim Kurulu

Erdal Yılmaz, Hikmet Yüzbaşıoğlu, Azmi Ayverdi

Nurşah ŞAHİN

#

22 Oca 2017 - 14:05 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.