Hünkar Çayırı için hazırlıklar başladı

Yağlı Güreş Federasyonu yöneticileri ve güreş camiasının tanıdık isimlerini makamında ağırlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, her yıl gelenekse...

Yağlı Güreş Federasyonu yöneticileri ve güreş camiasının tanıdık isimlerini makamında ağırlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri için hazırlıklara şimdiden başladıklarını söyledi.

TARİHİ MEKANDA BÜYÜK ORGANİZASYON
Gebze Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri için çalışmalar başladı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden sonra ikinci büyük organizasyona ev sahipliği yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i Yağlı Güreşler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Osman Şenel, 2010 yılının güreş ağası Mustafa Ölmez, Ordu Kumlu güreş ağası Süleyman Cin, Kırkpınar cazgırı Şükrü Karabaş ziyaret etti. Başkan Yardımcıları Ahmet Kısbet ve Mehmet Külte’nin de hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Köşker, Fatih Sultan Mehmet'in karargah kurduğu tarihi Hünkar Çayırı'nda yapılan ve her yıl onlarca baş pehlivanın yanı sıra yüzlerce güreşçinin mücadele ettiği Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’ne ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

GENÇLERİ SPORLA TANIŞTIRACAK ORGANİZASYON
Bu önemli organizasyondan her yıl olduğu gibi bu yılda alınlarının akıyla çıkabilmek için şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra bu tür kültür, sanat ve spor etkinliklerine de önem verdiklerini dile getirdi. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri gibi organizasyonlarla, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sporla tanıştırmayı amaçladıklarını belirten Köşker, “Yağlı güreşler kendi kültürümüze ait geleneksel spor dalları arasında halkımızın en çok sevdiği ve rağbet ettiği, yaşatılması gereken güzel bir gelenektir. Özel mekanda tarihimizle, kültürümüzle iç içe geçmiş olan ata sporumuzu geleceğimizin teminatı çocuklarına tanıtmanın ve sevdirmenin gayretini gösteriyoruz. Unutulmamalıdır ki sporla haşır neşir olan gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak kalır. Gebzeli hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Kocaeli sakinlerini güreşlerimizi izlemeye davet ediyorum” dedi.

#

25 Şub 2011 - 09:37 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.