Hürriyet, başkanlığı örneklerle açıkladı

AKP’nin yapmak istediği düzenleme ile demokrasi treninden inmek istediğini ifade eden Hürriyet, iktidarın seçimle gelmesine rağmen aynı yol ile gitmek...

AKP’nin yapmak istediği düzenleme ile demokrasi treninden inmek istediğini ifade eden Hürriyet, iktidarın seçimle gelmesine rağmen aynı yol ile gitmek istemediğini savundu.

 

BAŞARILI ÜLKELER BAŞKANLIKLA YÖNETİLMİYOR

Başkanlık sisteminin diktatörlük hevesinden dolayı istendiğini ifade eden Hürriyet, “Bu proje daha önce FETÖ ile kurgulanmış ortak projedir. Şu anda hukuk işlemiyor ve işlemeyen hukukun demokrasisi olmaz. Bu dönemde başkanlık istemek çılgınlıktır. Başarısız ülkelerin yüzde 90’ı başkanlıkla yönetiliyor. En iyi 10 ülke arasında başkanlık sistemi ile yönetilen ülke yok” dedi.

 

EN İYİLERİ ANLATTI

En iyi olarak gösterilen ilk 10 ülkenin 9’u parlamenter sistem ile yönetildiğinin altını çizen Hürriyet, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Refah içinde olmayan ülkeler başkanlıkla idare ediliyor. Eğitim ve iyi yönetimde de benzer neticeler var. ABD haricinde başkanlık ile başarı sağlayan ülke bulunmuyor. Süreçte iç karışıklık yaşanabilir, ekonomik krizler, savaş tehlikeleri gibi olağanüstü şartlar gözlenir.”

 

“HESAP SORULAMAZ”

“Başkanlık sistemi tehlikelidir. Çünkü otoriter rejimlere zemin hazırlar. Bu sistem darbeleri engellemez, hatta kolaylaştırır. Parlamenter sistemde olduğu gibi güvenoyu oylamasıyla bir başkanın görevine son verilmesi ya da soru önergeleri tarzı denetim sistemleriyle denetlenmesi ya da hukuken hesap sorulması söz konusu değildir.”

#

21 Oca 2017 - 15:40 Kocaeli- Yaşam

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.