Hürriyet, çevre felaketinin peşine düştü!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli’nin geneline yayılan çevre felaketinin peşine düştü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan...

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli’nin geneline yayılan çevre felaketinin peşine düştü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye iki ayrı soru önergesi sunan Milletvekili Hürriyet, sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi.

 

NEREDEN KAYNAKLANDIĞI BULUNMALI

Soru önergesi hakkında açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet şunları kaydetti; “Poliport Limanı ve daha sonra İzmit Körfezi'nde 28 bölgede ortaya çıkan deniz kirliliği, tüm körfez deniz hayatını tehdit eder boyuta ulaşmış durumdadır. 13 Ocak 2017 itibariyle İzmit Körfezi’nde petrol sızıntısı görülmeye başlanmıştır.  İzmit Körfezi'nde yakıt sızıntısından dolayı meydana gelen deniz kirliliğinin nereden kaynaklandığı henüz bilinmiyor”

 

“ONLARCA DENİZ CANLISI YOK OLDU!”

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; deniz kirliliğinin kontrol altına alındığı ve riskli durumun olmadığı açıklaması yapılmıştır. Ne var ki; İzmit Körfezi’nin 20 millik alanı içerisinde görülen yakıt sızıntısı deniz kuşlarının ölümüne neden olmuş, onlarca deniz canlısının yok olmasına yol açmıştır. Bunun aksini savunmak cehalete giden yolun başıdır. Sorumluların bir an önce yakalanması, en ağır cezalara çarptırılması gerekmektedir?” dedi.

 

HÜRRİYET’İN BAKANLARA SORDUĞU SORULAR

1.      İzmit Körfezi’nde meydana gelen yakıt sızıntısının sebebi nedir?

2.      Yaşanan kirliliğin sorumlusunun bulunması için ne gibi çalışmalar yürütülmektedir?

3.      Kirliliğe sebep olan kurum ya da kişiler hangi cezaya çarptırılacaktır?

4.      Bu kirliliğin bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır?

#

15 Oca 2017 - 15:51 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.