Hürriyet, işkence yuvasını Meclis'e taşıdı

Bilindiği üzere kurum içerisinden basına sızan görüntülerde; yaramazlık yapan engelli çocukların elbiseleri ile banyoya sokulduğu, önce sıcak ardında...

Bilindiği üzere kurum içerisinden basına sızan görüntülerde; yaramazlık yapan engelli çocukların elbiseleri ile banyoya sokulduğu, önce sıcak ardından soğuk su ile yıkandığı; kadın eğitmenin yere yatırdığı engelli bir çocuğun boğazını sıktığı, tokat attığı ve tehdit ettiği yer alıyordu.

 

“DENETLEME YAPILMIYOR”

Konu ile ilgili yazılı soru önergesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sunan Milletvekili Hürriyet, bakım merkezlerinde yaşanan olayın ilk olmadığının altını çizdi. Hürriyet, “Bir rehabilitasyon merkezlerinde muhtaç bu çocuklar, insanlıktan nasibini almamış bakıcıların eline teslim edilmiş durumda. Öyle görülüyor ki bu merkezlerde denetleme yapılmıyor” dedi.

 

RADİYE HANIM İNCELEMİŞTİ

AKP Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun bu merkezi ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Hürriyet, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Kurumda incelemelerde bulunduğunu basından takip ettiğim Radiye Hanım çocuklarla beraber poz verip buradan ayrılmıştı. Anlaşıldığı üzere hangi siyasetçi incelemede bulunursa bulunsun, işkenceler ve kötü muameleler saklanabiliyor.” Hürriyet, üyesi olduğu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu heyeti ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yapılan ziyarette konuyu gündeme getirdi ve bakımevlerinde taşeron firmalara yer verilmemesini istedi.

#

18 Ara 2015 - 15:13 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.