Hürriyet, mecliste rehber öğretmenlere sahip çıktı

Millî Eğitim Bakanlığının Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapmak istediği değişikliği meclise taşıyan, TBMM Başkanlık Divan...

Millî Eğitim Bakanlığının Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapmak istediği değişikliği meclise taşıyan, TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; okullardaki cinsel istismar olaylarının ortaya çıkarılmasında rehber öğretmenlerinin önemine değindi.

 

İSTİSMAR OLAYLARINI EN ÇOK ONLAR ORTAYA ÇIKARIYOR

Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet şunları kaydetti; Millî Eğitim Bakanlığının Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapmak istediği değişikle rehber öğretmenlere nöbet tutma ve ders görevi gibi başka işler yüklenmek isteniyor. Rehberlik hizmetlerinin özü öğrencilerin iç dünyalarıyla ilgilidir. Çocuklarımızın başlarına gelen birçok istismar olayı rehber öğretmenler aracılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca, arkadaşlar arasında cinayete varabilecek kavgaların birçoğu ile bağımlılık yaratan madde kullanımı gibi olaylar rehber öğretmenlerinin gayretiyle önlenmektedir” dedi.

 

ÖĞRENCİLERDEN UZAKLAŞIRLAR

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, rehber öğretmenlere yüklenecek yükün onları öğrencilerden uzaklaştıracağını belirterek, “Rehber öğretmenlere bu değişikle birlikte yüklenecek her yük onları çocuklardan ve asıl işlerinden daha da fazla uzaklaştıracaktır. Bu, yanlıştır. Onların asıl işi ergenlik, çocuk gelişimi, önleyici tedbir alma, psikolojik danışma gibi pedagojik görevlerdir. Rehber öğretmenler, branş öğretmenleri ya da sınıf öğretmenleri gibi görülmemelidir” dedi.

#

21 May 2017 - 11:14 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.