Hürriyet, "Yönetmeliğe uymuyorlar" diyerek bankalara yüklendi

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada bankaları kredi ve kredi kartı yapılandırması yönetmeliğine uymay...

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada bankaları kredi ve kredi kartı yapılandırması yönetmeliğine uymaya çağırdı ve yönetmeliğe uymayan bankaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından denetlenmesini istedi.

 

YÖNETMELİK TELEVİZYON UYDURMASI OLABİLİR Mİ?

Konuyla ilgili konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik 27 Eylül'de Resmî Gazete'de yayınlanmış, bu yönetmeliğe göre ise kredilerin ve kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri, kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda, en fazla yetmiş iki ayla sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilecekti. Borçları artık gırtlağı geçmiş olan vatandaşımız bankalara koştuğunda, yönetmeliğin yayınlanmasına rağmen bankaların bunu dikkate almadığını gördü. Bazı bankalar ‘Bize öyle bir yazı gelmedi’ derken, bazı bankalar o kadar ileri gitti ki yönetmeliğin gazete ve televizyon kanallarının uydurması olduğunu söyledi” dedi.

 

YÖNETMELİĞİ KAALE ALMIYORLAR

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet bankaların vatandaşlara yönelik akıl almaz bahaneler ürettiğini de belirterek, “Bazı bankalar ‘Borcu geciktirin, o zaman yapılandırabiliriz’, ‘Sadece temerrüde düşenleri kırk sekiz aya kadar yapılandırabiliriz’, ‘Kredi yapılandırmasına aylık yüzde 1,69 faiz uygularız’ gibi bahanelerle vatandaşı oyalıyor. Kredi kartının asgari ödemesini yaparak günü kurtarmaya çalışan, yüksek faiz girdabında yaşam mücadelesi veren 11 milyon kişiyle âdeta dalga geçen, borcu varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 3,5 milyon insanı kale bile almayan bankalar var. Bankalar sanırım bu yönetmeliği ya da uygulayıcılarını pek anlayamamış. Parti olarak BDDK’yı ve sayın bakanları bu konuda uyarıyoruz. Vatandaş için atılan bu adım takip edilmeli ve uygulamayanlar hakkında gerekli yasal işlem uygulanmalı” açıklamasında bulundu. 

#

27 Eki 2016 - 11:22 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.