Hüseyin Erol “Kişileri değil, yönetim anlayışını değiştirmek için adayım”

Bu kentin çocuğu,Esnaf,Duyarlı,Kibar,İnsanlarla iletişimi oldukça iyi,Buram buram İzmit kokan,Kent kamuoyu tarafından sevilen, sayılan,İki dönem üst ü...

Bu kentin çocuğu,
Esnaf,
Duyarlı,
Kibar,
İnsanlarla iletişimi oldukça iyi,
Buram buram İzmit kokan,
Kent kamuoyu tarafından sevilen, sayılan,
İki dönem üst üste Genç Kocaelililer Derneği’nde başkan olan ilk isim,
İzmit Kent Merkezi’nin (İKM) kurucu başkanı,
Demokratik Sol Parti (DSP) ilimizden milletvekili çıkardığı seçim döneminde İzmit ilçe başkanlığı görevini sürdüren, o dönemlerde aktif çalışan,
Siyaseti iyi bilen,
Seçim süreçlerini iyi yöneten,
Sadece ilçe başkanlığı için aday olduğu şu bir aylık süreçte dahi baştan sona bütün İzmit’i gezen, delegelere temas eden, sokaklara inen, alanlarda olan biri isim Hüseyin Erol…
Hüseyin Erol yaklaşık 2 ay önce adaylık çalışmalarına başladı. Adaylık çalışmaları öncesinde 14 ay il yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.
Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı İzmit mitinginin bütün hazırlıklarının altında onun imzası vardı. Miting öncesi bütün bir gece, sabah saat dokuza kadar alanı denetledi. Alanı hazırlayan gençlerin yanında onlara yardım etti.
Çok kısa bir sürede Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) disiplin getiren ekibin içinde yer aldı. Disiplinin partiye yerleşmesi konusunda elinden ne geliyorsa yaptı.
Hüseyin Erol CHP İzmit ilçe kongresinde başkan adayı olarak delegelerin karşısına çıkacak. Erol ildeki disiplini ilçe örgütüne de yansıtmak için çabalayacak.
Hüseyin Erol’la geçtiğimiz gün keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Sorularımızı samimi bir dille cevaplayan Erol; “Ben partide kişileri değiştirmek için değil, yönetim anlayışını değiştirmek için adayım” dedi. İşte Hüseyin Erol’la yaptığımız keyif verici söyleşi;

[b]Seçim sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Ne gibi çalışmalar yaptınız?

Aday olmak konusundaki düşüncemi bundan bir buçuk ay önce yönetim kurulu üyeleriyle paylaştım.12 Mayıs süreci ile ilgili aday olmayı düşündüğümü ancak bunun sadece kendi kararım olmayacağını, yönetim kurulu üyelerinin de fikirlerine ihtiyacım olduğunu söyledim. Onlar da bu konuda ilk oluru verdiler. Bu süreçten sonra ben ilk iş olarak kentin batısı olan Şirintepe’den girdim kentin doğusu olan Alikahya’dan çıktım. Kent merkezindeki 52 mahalelyi gezdim. 415 delegenin içinden 63 köy delegesini çıkarırsak geriye kalan 350 delegeyle tokalaştım. Kiminin evinde, kiminin işyerinde, kiminin bahçesinde elini sıktım. ‘Merhaba’ dedim ve ilçe kongresi ile ilgili görüşlerimi aktardım. Eğer delegasyon takdir gösterip beni ilçe başkanı yapar ise, bu konuda becerim olduğunu, bu konuda ehliyetli olduğumu ve bu işe yetkin olduğumu tek tek bütün delegelere anlattım.

[b]KÖY KÖY, MAHALLE MAHALLE DELEGELERİ ZİYARET EDİYORUM
Bütün delegelerle tek tek temas etmem bana şunu gösterdi; delegelerin yüzde 20’sinin hiç değişmeyecek fikirleri var. Herhangi bir isimde karar kılmışlar. Fakat onun dışındaki yüzde 80’lik büyük dilimin, büyük parçanın kafaları karışık. Onlar 12 Mayıs’a kadar çıkacak adayları tanımak ve yönetimlerini görmek istiyorlar. Bu benim heyecanımı ve şevkimi daha da artırdı. Demek ki dedim, benim karşımda hala etkileyebileceğim, fikirlerime ortak edebileceğim, siyasi görüşümüzle ortaklaşabileceğimiz isimler var. Daha önceki görevlerimde edindiğim tecrübelerimi ve becerilerimi kullanarak süreç içerisinde köy delegelerini de ziyaret ettim. Bir hafta boyunca 63 delege ile temas içine girdim. Onlara köy delegeleri ile ilgili düşündüklerimi anlattım. 50 köyden birer arkadaşımızı alarak köy delege birliğini kurmak istediğimi anlattım. Bu delege birliği ile ayda bir il genel meclisi üyelerini bir araya getireceğimi söyledim. Fikirlerimi gayet olumlu karşıladılar. Birçoğunun süreçte bana destek vereceğine inanıyorum.

[b]OFİS VE BÜRO ÇALIŞMALARI İLE SEÇİM KAZANILMAZ

Seçime 10 gün kaldı. Ben bu seçimin ofis ve büro çalışmaları ile değil de, mahallere giderek, delegelere temas ederek kazanılacağına inanıyorum. Yoksa bürolarda oturup delege pazarlığı yaparak bu gibi seçimler kazanılmaz. Ben her delegenin ayağına gidiyorum. Süreç içerisinde sıkmadık el bırakmamak için çabalıyorum. 10 gün içerisinde kent merkezinde bulunan 52 mahalleyi yeniden dolaşacak ve görüşemediğim delegelerle görüşüp, görüştüğüm isimleri de tekrar ziyaret edip, sandık Onur Müzikhol’deki salona konulana kadar çalışmaya devam edeceğim. Sandık Onur Müzikhol’deki salona konulana kadar çalışmaya devam edeceğim.

İzmit ilçe kongresi kimi kesimlerce eski ve yeni CHP anlayışının bir yarışı olarak görülüyor. Siz süreci nasıl görüyorsunuz? Eski ve yeni CHP anlayışı arasında bir ayrım ve yarış var mı?
Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni yapılanmasında, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nda ışık gördüm ve partide görev aldım. Bu benim için yeni anlayışın tespiti idi. Genel başkanımıza yol arkadaşlığı yapmak il kurulunda görev aldım. Ben bu yolculuğa çıkarken, partimizin geçmişten bu yana büyük hizmetleri olmuş büyüklerini, eski belediye başkanlarını, milletvekillerini, il başkanlarını ziyaret ettim. İlçe başkanlığına aday olmak istediğimi belirttim hepsine.

[b]PARTİNİN TÜZÜĞÜNÜ BENİMSEMİŞSE O KİŞİ HER GÖREVİ ALABİLİR

Ben pozitif anlamda bir ayrımcılık olduğuna inanmıyorum. Ama şöyle bir sıkıntı var; kimi isimler benim adaylığımın çok yeni olduğunu söylüyorlar. 14 ay önce partiye gelmiş birisi görev alamaz diyorlar. Paraşütle indiğimizi söylüyorlar. Diyorlar ki o şuradan geldi, bu buradan geldi. Bunlar çok olumlu davranışlar. Partimizin büyüdüğünü gösteren hareketler. Bizim yeni insanları partimize katmamız lazım. Partimiz ancak böyle büyür. Paraşütle inmemiz gibi bir konuyu ben anlamakta zorlanıyorum. Eğer bir kişi, bir partinin tüzüğünü ve programını okuyorsa, okuduktan sonra da bunları doğru bilip kabul ediyorsa iki nüfus cüzdan fotokopisi ile partimize üye olabilir. Partimizin her üyesi de her görev için aday olabilir.

[b]PARTİLİ OLMA SÜRESİ AYRIM SEBEBİ DEĞİL

2 günlük partili, 20 yıllık partili, 30 yıllık partili anlayışının çok doğru olmadığını düşünüyorum. Mühim olan görev aldığımız süre içerisinde bu kente ne verdiğimizdir. Bu bağlamda ben eski yeni partili ikilemine katılmıyorum. Tüm partililerin beni kucaklayacağına inanıyorum. Hem siyasal hem sosyal görüşüm olarak kucaklayıcı bir insanım. Eğer göreve gelirsem hiçbir ayrım yapmadan bütün partililerimle birlikte çalışacağım. Eğer burada var olan bütünü yok sayarsam kendimi inkar etmiş olurum. Biz partideki kişileri değil, partideki yönetim anlayışını değiştirmek ve yeni bir anlayış ortaya koymak için aday olduk.

CHP İzmit ilçe kongre süreci adeta bir yerel seçim havasında geçiyor. Esasında 415 delegeyi ilgilendiren bir konunun bu kadar büyümesinin sebebi nedir?
Kocaeli’ni bir deniz düşündüğümüzde İzmit ilçe bu denizin merkezi. Bir taş attığımızda dalgalar nasıl yayılıyorsa demokratik bir anlayışta parti tabanına merkezden, yani İzmit ilçeden yayılır. Dolayısı ile yıllarca bu kenti yönetmiş, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının 2002’den sonra son bulması kentteki CHP direncini düşürdü. Tekrar yerel iktidarı kavuşmak için bütün aday arkadaşlarımız heyecanlı. Çok muhtemeldir ki AKP de bizim İzmit ilçe kongre sürecimizi yakından takip ediyor. Çünkü neden? Burada partiye ciddi bir kazanım şansı var. Biz doğru zamanda, doğru hedefe, doğru insanlarla gitmek istiyoruz. Ben bunun için varım. Diğer adaylar da bunun için var. Kentte ki bu heyecan da bu yüzden ortada.

[b]ALTI BİN YENİ ÜYE KAZANDIRACAĞIM

Benim düşünceme göre İzmit ilçede başkanlık yapacak bir ismin, kenti bilmesi, kenti yaşaması, bu kent tarafından sevilmesi gerekir. Halkın içinde olması gerekir. Ben bunu yapacağım. Ben ofiste oturarak, ilçe binasında oturarak başkanlık yapmayacağım. Sokaklarda olup sürekli vatandaşla yan yana olacağım. Benim ilk hedefim, 6 ay içerisinde 52 mahallenin 2 bin 800 sokağına bir erkek bir bayan toplam 2 tane genç üye yazacağım. Bu üyelerin hepsi yeni üye olacak. Yani partimize ortalama 6 bin üye katacağım. Bizim elimizde 7 bin üye var. Bu 7 bin üye ile 6 bin genç üyeyi birbiriyle kaynaştıracak. Ve 2013’ün başında bu üyelerle sokağa ineceğiz.

[b]415 DELEGE İLE YÖNETECEĞİZ

Yazacağım üyelerin hiçbiri amca yeğen, dayı hala ilişkisi ile yazılmayacak. Partimiz yeniden örgütlenecek. Akraba ilişkileri ile bu işler maalesef olmuyor. Bizim kentimiz her yıl 20 bin göç alıyor. Şimdi bu göç eden vatandaşlarımıza biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gidemezsek, onları bir örgütlülük içerisine çekemezsek bu iş olmaz. Çünkü bu adam gelirken kendi siyasi görüşüyle geliyor. Birçok derdi ile birlikte geliyor. Sen bu insanlara gidip ‘merhaba’ demezsen, derdini dinlemezsen olmaz. Bu yüzden biz bütün sokaklarda örgütlenecek, büyük sitelerde, uydu kentlerde her apartmanda bir temsilci belirleyeceğiz. Yani ben bundan 6 sonra bileceğim ki nerede kim vefat etti, nerede kim hasta, nerede yeni bir üye var.. Ben bunları yapmak istiyorum. Eğer bunları yapabilirsek, kendin sokaklarını bir nakış gibi işleyebilirsek biz bu kentle ve 415 delegemiz ile 17 kişilik yönetimimiz ile kısıtlı kalmadan yönetim oluşturabilir ve ilçemizi yönetebiliriz.

İl başkanı Yalçın Kuşkan’ın size destek vermesi olumsuz bir etki yarattı mı?
Değerli büyüğüm, ağabeyim, dostum Yalçın Kuşkan’ın desteği beni kamçılıyor. Bana çalışma azmi veriyor. O bana sahip çıktığı için ben de geceli gündüzlü çalışıyorum. Onun bana olan güvenini boşa çıkarmamak için çabalıyorum. Bu yüzden Yalçın Kuşkan’ın desteğin de herhangi bir eksiklik ve zarar göremiyorum.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Ben seçim sürecinin oldukça demokratik bir havada geçtiğini düşünüyorum. Bütün adaylara saygı duyuyorum. Bizim içinde bulunduğumuz süreç parti içi bir süreçtir. Önemli olan sosyal demokrat bir iktidarı kurmaktır. Bu iktidarı hep birlikte kuracağız.

040520121627266617792_4.jpg

#

04 May 2012 - 16:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.