Hyundai, Avrupa’da rekor peşinde

Ürettiği yeni nesil kaliteli modelleriyle birlikte satış grafiklerini sürekli olarak artıran Hyundai, Avrupa pazarında da yeni başarılara koşmaya başl...

Ürettiği yeni nesil kaliteli modelleriyle birlikte satış grafiklerini sürekli olarak artıran Hyundai, Avrupa pazarında da yeni başarılara koşmaya başladı. Tüketicilerin ilgisini i10, i20, i30, IONIQ ve Tucson modelleriyle çekerek satış grafiğinde önemli bir artış kaydeden Hyundai, 2017 yılının dokuz ayında 400 bine yakın araç satışı gerçekleştirdi.

 

300 BİN TUCSON SATILDI

Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği’nin (ACEA) açıkladığı son rapora göre Hyundai, özellikle üçüncü çeyrekteki 126 bin 986 adetlik satışla kendi adına bir başka rekora imzasını atmış oldu. SUV segmentinde güçlü bir büyüme kaydededen Hyundai, 2015 yılından bu yana 300 binden fazla Tucson satışına imzasını attı.

 

i30 DA RAĞBET GÖRÜYOR

Hyundai'nin Avrupa’da en çok satılan modeli Tucson’la beraber, ilimizde üretilen i10 ve i20 de satışların artmasında önemli paya sahip diğer modeller olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Fastback ve performanslı N versiyonu tanıtılan Yeni i30 da Avrupalı tüketiciler tarafından rağbet görmeye devam ediyor.

 

KONA DA DEVREYE GİRDİ

Hyundai'nin Avrupa'daki bir numaralı Asyalı otomotiv markası olma yolundaki hedefine katkıda bulunacak KONA da hem satışlardaki hem de SUV pazarındaki iddiasını güçlendirecek. Hyundai, Türkiye’de de daralan pazara rağmen toplam payını yüzde 4 artırarak önemli bir başarıya imzasını attı. Düşük hacimli dizel motorlu rakiplerine rağmen, sadece benzinli versiyonla en çok satılan SUV-C modellerden biri olan Tucson, kendi segmentinde yüzde 11 payına sahip.

#

20 Eki 2017 - 14:38 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.