Hyundai'de her yıl 30 kişiye istihdam

Şehit Öğretmen Engin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ yapılacak olan protokolün amacı...

Şehit Öğretmen Engin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ yapılacak olan protokolün amacı Motorlu araçlar teknolojisi alanı olan okulun, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; işletmenin ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün Okul sanayi işbirliği ile otomotiv sektörünün, üretim ve satış sonrası servis hizmetlerinde çalışma yeterliklerine sahip sorumlu, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmek. Bu amaca hizmetle okul ile işbirliği halinde "Hyundai assan eğitim atölyesi" programı kapsamında geliştirilecek ve uygulanacak. Projenin Kapsamı ile bu protokol, okul ile işletme teknik işbirliğinde; Şehit Öğretmen Ergin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı adı altında, yeni teknik ve yöntemlere dayalı atölye kurulmasını deneyim paylaşımını ve istihdam odaklı işbirliğini kapsıyor.

 

YAPILACAK İŞLER

Yapılacak olan protokol ile Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ile ilgili eğitim ve öğretimi destekleyici Atölye/Laboratuar kuruldu. Hyundai Assan eğitim sınıfı donatımı yapıldı. Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğretmenleri ve seçilen öğrenciler için seminerler düzenlenecek. Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanına yönelik olarak atölye/laboratuar proje kapsamında desteklenecek ve her yıl en az 30 öğrenci seçilecek. Öğrencilerin Hyundai Assan'da zorunlu stajlarını yapmaları sağlanacak. Öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında işletmenin bünyesinde istihdam edilecek. 7 İşletme ve Okul arasında deneyim paylaşımına olanak sağlanacak. Okula eğitim ve hizmet aracı olarak 2 adet araba bağışı yapıldı. Her yıl Hyundai Assan kendi laboratuar öğrencilerine en az 100 TL kırtasiye yardımı yapacak. Hyundai Assan kendi laboratuar öğrencilerine her yıl iş elbisesini giydirecek. Serkan BORLAK

#

18 Eki 2016 - 15:40 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.