Hyundai’den eğitime büyük destek

İlimizin en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.,  Şehit Öğretmen Engin Komut Mesleki ve Teknik Anad...

Hyundai’den eğitime büyük destek
Hyundai’den eğitime büyük destek
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İlimizin en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.,  Şehit Öğretmen Engin Komut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol imzaladı. Eğitime destek projesi kapsamında düzenlenen törende  konuşma yapan Hyundai Türkiye Başkanı ve CEO'su Mong Hyun Yoon, her yıl 30 öğrenciye iş imkanı sunacaklarını dile getirdi.

 

YÜKSEK DÜZEY KATILIM 

Okul bahçesinde gerçekleşen törene, Hyundai Türkiye Başkanı ve CEO'su Mong Hyun Yoon, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, fabrika direktörü Ku Yong Jung ve Fabrika Genel Müdürü Uygar Koşal, İdari İşler Direktörü Young Kuk Kim, okul müdürü İsmail Baki ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

 

HER YIL 30 KİŞİ HYUNDAİ’DE STAJ YAPACAK

Okul, sanayi işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen törene hepiniz hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “ Okul, sanayi işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen törene hepiniz hoş geldiniz. Mesleki eğitim kurumları toplumsal hayatta ihtiyaç duyulan kalifiye elemanı yetiştiren önemli kurumlardır. Mesleki eğitim kurumlarımıza baktığımızda ülkemiz diğer ülkelere göre biraz daha geri görülebilir fakat Kocaeli’nin sanayi kenti olması nedeniyle meslek liselerimiz de ki sayı biraz daha fazla. Kocaeli de yüzde 49 oranında mesleki eğitim öğrencisi var. Bugün önemli bir iş birliğine imza atmış bulunuyoruz. Maddi desteğin ötesinde projede her yıl yer alacak olan 30 öğrenci Hyundai de staj yapacak ve sonrasında yine fabrikada istihdam edecek.  Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

İstiklal Marşı’nı okuyan ve öğrencilere kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulunan Hyundai Türkiye Başkanı ve CEO'su Mong Hyun Yoon,” Türkiye ile ilgili merak ettiğim birçok konu oldu. Öğrencileri çok merak ettim. Şuan sizleri evlatlarım gibi hissediyorum. Sizlere baktığımda 30-35 yıl önceki halimi görüyorum. Sizlerin yaşındayken çağın önemini bilmiyordum.  Şuan okuduğum kitaplar, müzikler sizlerin yaşındayken okuduğum kitaplar dinlediğim müzikler kadar etkili olmadı. Sizlerde yıllar sonra bu günleri hatırlayacaksınız ve güzel bir anı olarak kalacak. Burada hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum“dedi.

Hyundai'nin CEO'su İstiklal Marşı'mızı okudu

 

YOON “TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM”

Türkiye’ye ve Türk milletine minnet borcunu ödemek için çalıştıklarını söyleyen Mong Hyun Yoon,”Türkler,1950 yılında Kore Savaşı’nda asker yollayarak yanımızda oldular. O günden  itibaren minnet duyuyorum. Bu yüzden Türkiye benim ikinci vatanım.  2015 yılında Nobel Kimya Ödülünü Türk bilim insanı Aziz Sancar kazandı. Benim sizlere tavsiyem başarılı olmak için kitap okuyun ve kitaplarla arkadaş olun” ifadelerini kullandı.

 

“OKULUNUZLA ANILACAKSINIZ”

Eğitimin önemine değinerek sözlerine başlayan  İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “Kocaeli sanayi lokomotiflerinden biri olması nedeniyle  ilimizde pek çok mesleki lise var. Sizler mezun olduktan sonra da bu okulla anılacaksınız.  İş başvurularınızda okulunuzun ismi geçecek. Bu başarıyı sağlayacak olan yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve siz öğrencilerimizsiniz. Bilgi çok önemli. Eğitime vermiş oldukları destekten dolayı Hyundai yöneticilerine bir kez daha teşekkür ediyorum“dedi. Emiroğlu’nun konuşmasının ardından Hyundai Türkiye Başkanı ve CEO'su Mong Hyun Yoon, okul Müdürü İsmail Baki’ye arabalarının anahtarını teslim ederek hayırlı olmasını diledi. Ardından hep beraber Hyundai Assan Eğitim Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirerek bu bölümde eğitim gören öğrencilere kırtasiye desteği için 200 TL’lik hediye çekleri verildi. Nurşah ŞAHİN

anahtar----(3).jpg

atolye----(1).jpg

img_2520.jpg

img_2538.jpg

#

19 Eki 2016 - 14:18 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.