Hyundai’nin 1 milyon gururu

      Hyundai’nin globalleşme programı dahilinde Kore haricindeki denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk üretim merkezi olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası,...

 

 

 

Hyundai’nin globalleşme programı dahilinde Kore haricindeki denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk üretim merkezi olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, 1 milyonuncu aracını bantlarından indirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. Fabrika için 2013 yılı eylül ayında 1.2 milyar TL tutarındaki yatırımla birlikte i10 modelinin üretimine başlanmış ve yıllık üretim kapasitesi ikiye katlanarak 200 bin adede çıkarılmıştı. Fabrikada üretilen 1 milyonuncu araç da, Almanya’ya ihraç edilmek üzere üretilen bir i10 modeli oldu.

 

KALİTELİ ÜRETİM

Hyundai Assan CEO’su Won-Shin Chang konuyla ilgili, “İzmit Fabrikamız’da üretilen 1 milyonuncu araç, Hyundai Motor Company’nin Türk otomotiv endüstrisi ve ülke ekonomisi için sağladığı katkının önemli kilometretaşlarından biri. Özellikle Türkiye ve Avrupa pazarları için dünyanın en kaliteli modellerini en yüksek teknolojiyle üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

ÜÇ VARDİYALI SİSTEM

İlk kez 1997 yılında üretime başlayan fabrika, 2002 yılı itibariyle üretime alınan Starex hafif ticari aracıyla Avrupa ve tüm bölge ülkelerine ihracata başladı. 2007 yılında fabrikanın kapasitesi önce 100 bin adede, 2013 yılında da 200 bin adede çıkarıldı. Hyundai Assan İzmit Fabrikası, şu an itibariyle 3 vardiyalı sistemle i10 ve i20 modellerinin üretimini gerçekleştiriyor.

 

PAYI YÜZDE 50’DEN FAZLA

2014’ün ilk 6 aylık döneminde yaklaşık 100 bin aracı banttan indiren fabrika, bu araçların yaklaşık 90 bin adedini başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihraç etti. Avrupa’nın ve Türkiye’deki kompakt segmentin yeni yıldızı olan i10 modeli, şu an fabrikanın üretim ve ihracat rakamlarında yüzde 50’den fazla bir paya sahip oldu.

#

15 Tem 2014 - 11:48 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.