İbrahim Saral: Tesisler ucuza gitti

Henüz satışı resmi olarak onaylanmayan tesislerin Kent Konut’a devri konusunda spekülasyonlar çoğalıyor. Sirmen “250 milyon liraya satılacak proje sun...

Henüz satışı resmi olarak onaylanmayan tesislerin Kent Konut’a devri konusunda spekülasyonlar çoğalıyor. Sirmen “250 milyon liraya satılacak proje sunmuştuk, dinlemediler. Peşkeş çekiliyor” derken, eski başkanlar konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Eski Başkan İbrahim Saral da “Çok ucuza gitti” dedi

 

15 MİLYON LİRA ÇOK AZ…

Kendisi de bir inşaatçı olan eski Başkan İbrahim Saral, “Tesisler çok ucuza gitti. Metrekaresi 300 liraya geliyor. Rayiç bedeller 600 lira civarında. Çok zor gözüküyor ama, 40 milyon liralık taahhütler de yerine gelirse, inşallah yaraya merhem olur” dedi. Saral sözlerini şöyle sürdürdü: Kulübün durumu ortada. Zorda. Çareler aranıyor. Ancak yapılan anlaşma bana göre çok ucuz. En az iki katı olmalıydı. Taahhütler de sözde kalırsa, yandı gülüm keten helva. Takipçi olmak gerekiyor. Şu anda 55 milyon lira bile borcu tamamen kapatmaz.

 

SİRMEN 250 MİLYON BEKLİYORDU…

Bu arada yine eski başkanlardan Sefa Sirmen, satış kararı öncesinde, kendi hazırladığı projelerden söz etmiş ve tesisten Kocaelispor’un 250 milyon lira kazanabileceğini açıklamış, tepkiler daha da artmıştı. Sirmen’in projesinin tam aksine. Neredeyse 20’de birine satışı yapılan tesisler için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün alacağı karar merakla bekleniyor. Müdürlük satışı onaylamazsa, planlar suya düşecek. KEV genel kurulu içerisinde de bu satışa karşı çıkanlar bulunuyor. Bir kişinin itirazıyla satış düşebilir.

 

VATANDAŞ: HANİ 55 MİLYON LİRA OLACAKTI

Bu arada sokaktaki vatandaş da konuyla yakından ilgilenirken, “Hani 55 milyon lira alacaktık. Bu iş nasıl oldu? Kimse kesin bir açıklama yapmıyor. İş oldu bittiye mi getiriliyor? Büyükşehir Belediyesi kalan 40 milyonu nereden verecek? Vermezse ne olacak?” şeklinde görüş belirtiyor. Bakalı tartışmalara bugün kimler katılacak, resmi satış nasıl onaylanacak?.. Yönetim kurulu da bu satış sonrasında yapılan itirazları nasıl değerlendirecek?.. Bu arada üyelerden biri bile savcılığa itirazda bulunsa, neler olacak?.. Camia gelişmeleri endişeyle bekliyor.

#

18 Eki 2017 - 13:17 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.