İçine girince ödemesi başlayan evler satışta

Kent Konut tarafından Çayırköy’de inşasına başlanacak olan ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan Turkuaz Evleri’nin başvuruları dün...

Kent Konut tarafından Çayırköy’de inşasına başlanacak olan ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan Turkuaz Evleri’nin başvuruları dün başladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Bunlar seçim yatırımı değil, herkes bu imkândan faydalanacak” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Kent Konut tarafından Çayırköy’de yapılacak Turkuaz Evleri’nin satışına dün başlanırken, konuyla ilgili olarak Kent Konut yetkilileri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledi. Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan Basın Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat ve vatandaşlar katıldı

DAİRE SAYISI ARTABİLİR
Toplantıda ilk olarak konuşan Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat proje ile ilgili bilgi verdi. Kalafatın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, artık ev sahibi olmanın kolaylaştığını dile getirerek, yapımına başlanacak olan ‘Turkuaz Evleri’nin yaklaşan seçimlerle alakalı olmadığını söyledi. Karaosmanoğlu, “Bu proje seçim yatırımı değildir. Bir yerde okudum öyle yorumlanmış. Bu evlerden herkes istifade edebilecek. 204 olan daire sayısı az görünebilir, ama bu sayıyı gelen taleplere göre arttırma imkânımız var. bu sayı talebe göre 300 veya 500 de olabilir” dedi.

YÜZDE 25’LİK KISMI 5 TAKSİTTE ÖDENECEK
Yapımına Çayırköy’de başlanacak olan Turkuaz Evleri’nin arazisinin Fidanlar İnşaat Firması’ndan yapılacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Başvuru için alınacak olan 500 TL dışında konutun değerinin yüzde 25’li kısmı olan paranın ise sözleşme imzalandıktan itibaren 5 eşit taksitte ödenecek” şeklinde konuştu. Alt gelir grubu olan ve ödeme kolaylığı sunan projede Vakıfbank, Kuveyttürk, ING Bank, Anadolu Bank ve Bank Asya ile anlaşıldı. Proje 540 gün içinde tamamlanacak. Satışlar 24 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar sürecek.

#

06 Haz 2011 - 17:26 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.