İftar sofrasında dertleri dinliyor

Yenikent Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte iftar yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahallelinin sorunlarını dinleyip, belediye hizmetlerin...

Yenikent Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte iftar yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahallelinin sorunlarını dinleyip, belediye hizmetlerine ilişkin görüş ve önerilerini alıyor .

Gebze Belediyesi’nin ramazan ayı boyunca ‘mahallelerde kurduğu iftar sofralarının 8.’ncisi Yenikent Mahallesi’nde kuruldu. Yenikent Mahallesi’nde bulunan Sultan Ayhan İlköğretim Okulu bahçesinde verilen iftarda yüzlerce vatandaş, 7’den 70’e genci yaşlısıyla aynı sofrada orucunu açmanın ve paylaşmanın güzelliğini yaşadı. Her akşam farklı bir mahallede kurulan iftar sofralarında Gebzeli hemşerileriyle aynı sofrada orucunu açan Başkan Köşker, vatandaşların sıkıntılarını dinliyor, dilek ve temennilerini alıyor. Mahallelerde devam eden belediye hizmetlerine ilişkin vatandaşlarla iftar sofrasında sohbet eden Başkan Köşker, mahalle sakinlerinin görüşlerini önerilerini de alıyor. Köşker sıkıntıların çözülmesi için iftar yemeğinde hazır bulunan kurmaylarına çözüm için gerekli talimatları veriyor.

FASIL EŞLİĞİNDE İFTAR
Fasıl heyetinin seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve Türk sanat musikisi eserleri eşliğinde orucunu ramazan ayının maneviyatına uygun bir şekilde açmanın hazzını ve huzurunu yaşayan Yenikent sakinleri yemek sonrası gezici TIR’da sahne alan meddah, Nasrettin Hoca, Hacivat ve Karagöz gösterileriyle keyifli bir akşam geçirmiş oldu. Mahalle sakinleriyle aynı sofrada oruç açan Başkan Köşker, iftar sonrasında yaptığı kısa selamlama konuşmasında, 81 ilin harman olduğu bir kültür mozağine ve çeşitliliğine sahip Gebze’de kardeşlik ve sevgi ortamının kurulan iftar sofralarında daha da pekiştiğini söyledi.

#

12 Ağu 2011 - 15:37 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.