İl Başkanları, Erdoğan'ın dönüşünü nasıl değerlendirdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa referandumu sonrası 3 yıl sonra yeniden AK Parti’nin Genel Başkanlığı’na dönmesini ilimizde ki İl Başkan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa referandumu sonrası 3 yıl sonra yeniden AK Parti’nin Genel Başkanlığı’na dönmesini ilimizde ki İl Başkanları gazetemize değerlendirdiler. CHP, SP ve MHP İl Başkanları milletin kararını verdiğini ve beklenen bir durumun gerçekleştiğini belirtirlerken, Hayır cephesini oluşturan CHP ve Saadet Partisi İl Başkanları Partili Cumhurbaşkanı’nın particilik yapmadan, ülkeyi ayrıştırmadan hizmet etmesi gerektiğini belirttiler. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ise Erdoğan’ın teşkilatta yeni bir yapılanmaya gideceğini ve bunun İl ve İlçe kongrelerinde de gerçekleşeceğini söyledi. Ünlü ayrıca Erdoğan’ın parti içinde FETÖ temizliğine başlamak için gerekli çalışmalara başlayacağını söyledi.

 

ÜLKEYİ AYRIŞTIRACAK

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar AK Parti Genel Başkanlığına gelmesi ile ilgili olarak bu durumun ülkeyi kutuplaştıracağını belirterek, “ Anayasa değişikliğini yaptıkları oyunlar ile geçirdiler şimdi de onun gereklerini yapmaya başladılar. Her ne kadar hayırlı olsun desem de partili Cumhurbaşkanı doğru değil. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı ve bir partiye bağlı olmamalı.  Bu durum ülkeyi bir ayrımın içine sürükleyecektir” dedi.

 

PARTİZANCILIK YAPMASINLAR

Saadet Partisi’nin yeni İl Başkanı Nurettin Çelik ise Tayyip Erdoğan’ın gelmesinden sonra AK Parti’de partizancılık yapılmadan devlet ve milletin refahını yükseltmek için çalışma yapılması gerektiğini belirterek, “ Millet kararını verdi. Bizim tek temennimi ülkenin imkanları en iyi şekilde kullanılsın ve değerlendirilsin. Millet için çalışmalar yapılmalı ve ülkenin refah seviyesi yükseltilsin. Partizancılık yapmaya devam ederlerse ülkenin durumunda hiçbir gelişme olmaz “ ifadelerine yer verdi.

 

FETÖ TEMİZLİĞİ İÇİN GERİ DÖNDÜ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ temizliği için partiye geri döndüğünü belirterek, “AK Parti’nin 3’üncü Olağan Kongresinde referandum sonrasında sistem değişikliği olmuştu. Beklenen bir durumdur. Partinin Cumhurbaşkanlığı sistemi hayata geçmiştir. Güçlü Cumhurbaşkanlığı partili Cumhurbaşkanı ile hayata geçmiş olacak. Cumhurbaşkanı göreve gelmesi ile birlikte partinin genel merkezinde değişikliğe gidildi. Bu değişikliğin AK Parti’nin İl ve İlçe Kongrelerinde de yeniden yapılanmanın olmasını bekliyoruz. Partisini ve teşkilatçılık yapısını çok iyi bilen Cumhurbaşkanı’nı bu yönde çalışma yapması bekleniyor. MHP’de bu değişim teşkilatlarda yenilenme ile yapıldı. AK Parti’de bu değişimin, teşkilat değişimlerinin sessiz mi sesli mi olacağını yaşayıp göreceğiz. Cumhurbaşkanı partide ki FETÖ temizliği için geri döndü bu değişimi bekliyoruz.  Serkan BORLAK

#

22 May 2017 - 14:38 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

izmit - Aydın bey partinizin adını da değiştirin de bari muhalefet demesinler kardeş parti desinler. akmhp.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 14:38