İl başkanlarından Kocaelispor'a ziyaret önerisi

Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü "Uzun yıllardan sonra CHP İl Başkanı MHP'yi ziyaret ediyor. Ailemden çok duyduğum bir isimdi Cengiz Sarıba...

Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü "Uzun yıllardan sonra CHP İl Başkanı MHP'yi ziyaret ediyor. Ailemden çok duyduğum bir isimdi Cengiz Sarıbay. Kocaeli il başkanları toplantısının mimarıda Cengiz Sarıbay'dır. Hep ilkleri gerçekleştiriyor. MHP'yi ziyaret ederek de  bir ilki gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Siyasi partiler ülke siyaseti için olmazsa olmazlarıdır. İnanıyorum ki bu hoşgörü ile beraber daha uzun yıllar bu birliktelik sürecek" dedi.

 

'ÇOK ORTAK YANIMIZ VAR'

Ünlü'nün ardından konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Türkiye'de bir yumuşamaya ihtiyaç var. Zaten bizim yeterince düşmanımız var. Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmalarıdır. Farklı düşünebiliriz. Bunlarda olmalı. Türkiye'ye örnek olacak il başkanları toplantısını gerçekleştirmek için yola çıktığımızda kendime en yakın hissettiğim il başkanı MHP il başkanı Aydın Ünlü oldu. Zaman zaman çatlak sesler çıkıyor ama genel merkezlerde yaşanan siyasi gerilimi burada yansıtmayacağız. Yansıtmamak gerekiyor. MHP Türkiye siyaseti içerisindeki en eski partilerden birisi. Milletçilik'te, Devrimcilik'te ülkenin kurucu değerlerine sahip çıkma noktasında birçok ortak noktamız var. Bu anlamda bu ziyareti gerçekleştirdik. Sayın başkan ve yönetimine teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

 

'ORTAK DURUŞ ÖNEMLİ'

Sarıbay'ın sözleri üzerine konuşan MHP İl Başaknı Aydın Ünlü, "Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı'nın FETÖ ile ilgisi olmadığı halde açığa alındığı zaman MHP'nin koyduğu duruş ile Alparslan Türkeş köprüsünün açılışı için CHP'nin ortaya koyduğu duruş aynıdır. Buradaki birlik ve beraberlik başka illerde görebilecek bir birliktelik değil. Bu açıdan bizler bu birlikteliğe sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

'TOPLANTIYI ERKENE ALACAĞIZ'

Kocaelispor'un durumu ile ilgili değerlendirme yapan Ünlü "Bu ayki il başkanları toplantımızı Kocaelispor'da yaşanan durum nedeniyle erkene almayı düşünüyoruz. Kocaelispor'un durumunu il başkanları toplantısının ardından Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla değerlendireceğiz. Hatta tüm il başkanları olarak il başkanları toplantısının ardından Kocaelispor'a ziyarette bulunmayı sayın başkanımızla beraber diğer il başkalarımıza teklif edeceğiz" dedi.

 

'ÇÖZÜLEMEZ SORUN DEĞİL'

Sarıbay ise "Kocaelispor bu kentin markası. Hep beraber Kocaelispor'a sahip çıkacağız. Kocaelispor'un borçlarını halletmek, bu sorunu çözmek zor değil. Birlikspor kurulduğunda 30 Milyon harcadılar. Kocaelispor'un borcunu ödemek o kadar da zor değil. Aydın başkanımızın da dediği gibi il başkanları toplantısında bu konuyu gündeme getireceğiz" açıklamalarında bulundu. CHP İl Başkanı Sarıbay da "Gitmiş olmak için değil. Sonuç alacağımızı düşünürsek olacak. Kocaelispor'un borçları halledilmeli. Birlikspor kurulduğunda 30 milyon para toplandı. Kocaelisporun durumu toplumsal baskı mevcut iktidarı harekete geçirecek” sözlerine yer verdi. Serkan BORLAK

#

21 Eki 2016 - 09:23 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.