• BIST 97.484
  • Altın 144,385
  • Dolar 3,5643
  • Euro 3,9997
  • Kocaeli : 19 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • Sakarya : 18 °C

İlaç gibi zeytinyağı nasıl üretilir?

İlaç gibi zeytinyağı nasıl üretilir?
İlaç gibi zeytin yağını nasıl üretiriz sorusuna cevap olarak haberimizi okuyun.

İLAÇ GİBİ ZEYTİNYAĞI NASIL ÜRETİLİR?

1- Zeytinler el ile veya toprağın üzerine file serilerek toprak ile hiç temas etmeyecek şekilde toplanır ve kasalara konur. Zeytinler asla çuvala konmaz. Yere düşen ve zedelenen zeytinler alınmaz.

2- Zeytin toplandıktan sonra en kısa sürede sıkıma girmesi gerekmektedir. Butik işletmelerde bu süre 5 saatin bile altına çekilmektedir. Bu süre uzadıkça zeytinyağı kusurlu hale gelmektedir.

3- Zeytin güzelce temiz suyla yıkandıktan sonra en fazla 27 derecede sıkılmalıdır. Daha fazla sıcaklık uygulandığı zaman daha fazla zeytinyağı elde edilir ama o zeytinyağı piyasada satılan sıradan zeytinyağlarına benzer. “Soğuk sıkım” ibaresi ile sıcak su kullanılmaması ve bu sıcaklığın 27-28 derecenin üzerine çıkmaması kastedilmektedir.

4- Zeytinyağının sıkıldığı ortam, görevliler haricinde kimsenin giremeyeceği ama isteyenin içeride nasıl sıkım yapıldığını camlardan gözleyebileceği, elde edilen ürünün direkt olarak borularla depolara yönlendirildiği, klimatize ve hijyenik olmalıdır.

5- Elde edilen zeytinyağı asla plastik - pet şişelerle temas etmeden paslanmaz çelik tanklara alınmalı, tankların üzerine de zeytinyağının hava ile temas etmemesi için azot gazı basılmalıdır. Deponun yani zeytinyağının bekleme sıcaklığı 18- 22 derece arasında olmalıdır.

6- Zeytinyağı koyu renk cam şişelerde ve ideal olan 18-22 derece sıcaklığında satışa sunulmalıdır.

 

İlaç gibi zeytinyağının 4 düşmanı var:

1- Zeytinyağı oksijenle yani hava ile temas etmemelidir.

2- Zeytinyağı ışık görmemelidir, güneş ışınlarını hiç sevmez.

3- Zeytinyağı nemli ortamda tutulmamalıdır.

4- Zeytinyağı en fazla 27 - 28 derecede üretilmeli, ideal olarak 18-22 derece arasında muhafaza edilmeli ve pişirilirken de 240 dereceyi aşmamalıdır (trans yağa dönüşür).

 

Okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan gazetemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mikrobiyomun düzeltilmesi için 6 tavsiye26 Ocak 2017 Perşembe 12:15
  • K2 Vitamini16 Ocak 2017 Pazartesi 21:09
  • Kilo verememenin 8+4 nedeni!10 Ocak 2017 Salı 10:59
  • Nohuttan yoğurt mayası nasıl yapılır?25 Aralık 2016 Pazar 10:59
  • Şekerin 100 zararı!14 Kasım 2016 Pazartesi 13:02
  • Sağlıklı yaşama ilk adım: Mutfağın hazırlanması: Karatay mutfağına dönüşüm04 Kasım 2016 Cuma 21:28
  • Güvensizliği tespit edilen 43 ürün için toplama kararı!03 Kasım 2016 Perşembe 23:25
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek için 8 öneri!03 Kasım 2016 Perşembe 10:10
  • 1 saat az uyumamak için dikkat!29 Ekim 2016 Cumartesi 09:26
  • Sağlığınıza...25 Ekim 2016 Salı 17:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Kocaeli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0 262) 323 39 17-18-19 | Faks : (0 262) 322 75 55 | Haber Yazılımı: CM Bilişim