İlk bilet tarifesi 70 lira

Düzenlenen resmi açılış töreniyle dün faaliyete geçen İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının ilk bilet tarifesi 70 TL olarak belirlendi İstanbul Yüksek H...

Düzenlenen resmi açılış töreniyle dün faaliyete geçen İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının ilk bilet tarifesi 70 TL olarak belirlendi

İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının resmi açılış töreni dün gerçekleştirildi. 70 yıllık hayalin gerçekleştiği projenin ilk seferine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AKP İl Başkanı Mahmut Civelek de şahitlik etti. Tarihi bir an yaşadıklarını vurgulayan Karaosmanoğlu, “YTH ile vatandaşlarımız hızlı ve konforlu ulaşımın tadını çıkartacaklar” dedi.

 

2 TÜRLÜ BİLET

YHT’nin ilk bilet tarifesi ise 70 TL olarak belirlendi. Ekonomi biletleri yemekli ve yemeksiz olarak iki türlü satılacak. Yemekli bilet almak isteyen yolcular 70+15 TL ödeyecek. Öğrenciler, yaşlılar, gençler, gaziler ve şehit yakınları başta olmak üzere birçok kesime indirim yapılacak.

 

EN UCUZ BİLET 70 TL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yüksek hızlı tren hattının başlangıçta 6 gidiş, 6 geliş olmak üzere günde toplam 12 sefer olacağını açıklayarak, “Yolculuk 3,5 saat civarında sürecek. Pendik'ten sonrası için otobüs seferleri konuldu. Biletlerde ise 4 ayrı kategori olacak” dedi.

İZMİT’TE 4 KEZ DURACAK

Elvan, bilet fiyatları hakkında bilgi vermezken yetkililer ekonomi biletlerinin 70, yemekli bilet fiyatının ise 85 TL olacağını kaydetti. İlk açıklanan tarifeye göre hızlı tren İzmit'te dört kere duracak. Ankara’dan saat 08.30’da kalkan tren 11.30’da İzmit’e gelecek. 11.32’de İzmit Garı’ndan kalkan tren Pendik’e ise saat 12.14’de ulaşacak.

ARTMASI BEKLENİYOR

Bunun dışında 14.40, 16.30 ve 19.07’de yine tren seferleri olacak. İstanbul’dan kalkan ilk tren ise İzmit Garı’na 09.17’de varacak. 09.19’de İzmit’ten kalkacak tren 12.20’de Ankara’da olacak. Ankara diğer tren seferleri ise saat 11.41, 14.19 ve 16.49 saatlerinde yapılacak. Bu seferlerin ileriki dönemlerde artması bekleniyor.

#

26 Tem 2014 - 14:48 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.