İllaki birinin ölmesi mi gerekiyordu?

Son iki ayda üç kişinin yaralandığı, bir kişinin de yaşamını yitirdiği Selvili Camii önüne önceki gün kasis yapıldı ancak bugüne kadar yapılmaması “İl...

Son iki ayda üç kişinin yaralandığı, bir kişinin de yaşamını yitirdiği Selvili Camii önüne önceki gün kasis yapıldı ancak bugüne kadar yapılmaması “İllaki birinin ölmesi mi gerekiyordu?” sorusunu akla getirdi.

ONLARCA YARALI
Yaklaşık iki ay önce Bekirdere Turan Güneş Caddesi Selvili Camii önünde meydana gelen kazada Cami Derneği Yöneticisi olan Ali Aydın (77) ağır yaralanmış, daha sonrada hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından bölgede oturan vatandaşlar meydana gelen kazadan dolayı yöneticilere tepki göstermiş, eylem yaparak yolu kapatmıştı. Tek istedikleri ise araçların son derece hızlı geçtiği yol üzerine kasis yapılmasıydı. O gün eylem yapan vatandaşların yanına gelen yetkililer, istedikleri bölgeye kasis yapılacağı sözünü vererek eylemi sonlandırmalarını istemişlerdi. Eylem yapanlar arasında bulunan Muzaffer Kurt, aynı bölgede yaklaşık on sene önce de dedesi Sefer Kurt’u kaybetmişti.

SONUNDA YAPILDI
Kazadan dolayı hayatını kaybeden Ali Aydın’ın cenazesine katılan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Buraya bizim kasis yapmak gibi bir yetkimiz yok. Gerekli mercilere isteğinizi ileteceğim. Eğer yapılmazsa bir gece yarısı geliriz korsan olarak biz yaparız” şeklinde konuşmuştu. Aynı bölgede bu kazadan hariç üç farklı kaza daha meydana geldi. Üç kazada ikisi bayan biri erkek olmak üzere üç kişi yaralandı. Aradan iki ay sonra kasis nihayet yapıldı. İzmit Belediyesi’ne ait personeller, Selvili Camii önüne sonunda iki adet kasis yaptı. Keşke bu kadar can yanmadan bunu düşünselerdi.

#

03 May 2011 - 16:27 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.