İmam Hatip Lisesi’ne arsa tahsisi yapıldı

Körfez Belediyesi Meclis toplantısında Körfez Güney Mahallesi’nde yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi’nin yeri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devir yapıl...

Körfez Belediyesi Meclis toplantısında Körfez Güney Mahallesi’nde yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi’nin yeri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devir yapılması için Maliye’ye tahsis edildi

Körfez Belediye Meclisi gündeminde yer alan 9 maddeyi görüşmek için toplandı. Meclis verilen 2 önerge ile birlikte 11 maddeyi görüşerek karara bağlamış oldu. Körfez Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Yunus Pehlivan başkanlığında toplandı. Şener Söğüt, Yusuf Eryarsoy ve Zeynel Sarıkaya’nın katılmadığı toplantıda 28 üye hazır bulundu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 1 madde kabul edilirken, aynı komisyona 3 madde gönderildi. Bir memur kadro aktarımı yapılan mecliste zabıta personelinin fazla çalışma ücretleri 341 TL’den 361 TL’ye yükseltilmesi maddesi kabul edildi.

KOMİSYON SEÇİMİ YAPILDI
Denetim Komisyonu Seçimi öncesi açıklama yapan Başkan Yunus Pehlivan, “Madde açık denetim komisyonu üç kişiden oluşabilir, istenilirse beş kişide seçilebilir. Bizim herhangi bir çekincemiz olsa bunu üç kişiden oluşturabilirdik. Bu komisyonda mecliste grubu olan partinin de üyesi olsun istedik. Geçen sene arkadaşlar bu şekilde çalıştılar. Denetim komisyonda her yıl farklı arkadaşlar görev alsın istiyoruz. Tabi denetim komisyonunda görev alan arkadaşlarımızın muhasebeci olması, mali müşavir olması gibi bir zorunluluk yok. Ayrıca buna imkanda yok. Ak Parti grubundan arkadaşlar bu komisyonda dönüşümlü görev alıyorlar. Biz CHP grubundan da arkadaşların dönüşümlü görev almalarını arzu ettik. Kendilerine bildirdik. Bize dönüş olacağı söylendi ama olmadı” dedi.

BALIKÇI SEÇİLDİ
CHP grubu geçen hafta yapılan olağanüstü meclise katılmadıkları için denetim komisyon seçimi ertelenmişti ve bu mecliste gündeme alınan maddede CHP grubunun önerdiği Tayfun Balıkçı tüm meclis üyelerinin oyunu olarak denetim komisyon üyesi seçildi. Mecliste, Körfez Güney Mahallesi’nde yapılması planlanan İmam Hatip Lisesi’nin yeri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devir yapılması için Maliye’ye tahsis edildi. Körfez Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 1 Mart 2013 Cuma günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

#

02 Şub 2013 - 12:35 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.