İMO’dan otopark yönetmeliği semineri

Cumartesi Günü Luxor Garden Hotel’de gerçekleşen seminerde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik D...

Cumartesi Günü Luxor Garden Hotel’de gerçekleşen seminerde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve İmar İşleri Şube Müdürü Mustafa Gökhan Baykan konuşmacı olarak yer aldı. Seminere İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Şube Başkanı Tolga Ok, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Mimarlar Odası Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yalçın, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda mimar ve mühendis katılım gösterdi.


ARAÇLARDAN KİLİTLENECEKTİ

Toplantıda otopark yönetmeliği ile ilgili maddeleri açıklayan bir sunum yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli’nin coğrafi yüz ölçümünün küçük olmasına dikkat çekti. Otopark sorunun ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Özak, “2005 yılında 150 bin olan araç sayısı 2016 yılına geldiğimizde 355 bin olmuş, nüfus ise 1 milyon 780 bine ulaşmış durumda. Bu süre zarfında araç sayısında yüzde 120 artış gerçekleşirken nüfustaki artış yüzde 35 oranında gerçekleşmiştir. 2023 yılında Kocaeli’deki araç sayısının 600 bine ulaşması bekleniyor. Bu durumda bu imar değişikliği yapılmamış olsaydı Kocaeli’nin tüm sokakları araçlardan kilitlenecekti” dedi.

 

BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Özak’ın ardından konuşan İMO Şube Başkanı Tolga Ok, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve İmar İşleri Şube Müdürü Mustafa Gökhan Baykan’ı işin uzmanı olarak onların değerli fikirlerini almak ve sizleri aydınlatmak adına bir araya getirdik. Büyükşehir`den çıkan tüm yönetmeliklerle ilgili olarak bir bütünlük sağlamalıyız. Uygulamadaki sorunları açık açık ortaya koyup, bu sorunların çözümü noktasında birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK 

#

15 Oca 2017 - 14:12 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.