İmzacı delegeden vazgeçiş sebepleri

MHP'nde olağanüstü kongre yapılması talebiyle geçmişte imza veren ancak daha sonra muhalefetten desteğini çeken Kocaeli eski İl Başkan Yardımcısı Erk...

MHP'nde olağanüstü kongre yapılması talebiyle geçmişte imza veren ancak daha sonra muhalefetten desteğini çeken Kocaeli eski İl Başkan Yardımcısı Erkan Azeri, hangi gerekçelerle kurultay istediklerini ve sonrasında gördükleri manzarayı anlatarak tüm üst kurul delegelerini 10 Temmuz'da Genel Merkez'in yapacağı kurultaya katılmaya davet etti.

 

Milliyetçi Hareketin hemen her kademesinde görev almış bir isim olan Erkan Azeri, kendisini imza vermeye yönelten sebepleri şöyle anlattı:

"Hepinizin bildiği üzere; 1 Kasım seçimleri sonrasında alınan sonuçlar nedeniyle partimiz ciddi bir oy kaybı yaşamış ve yarı yarıya Milletvekili sayımızda azalma olmuştur. Bu üzücü ve moral bozucu gelişmeler karşısında şüphesiz ki hareketimizin mensupları da etkilenmiş ve haklı olarak çeşitli usul ve yollarla tepkisini dile getirmiştir. Bu sonucun yarattığı moral bozukluğu tabanımızı gerçekten etkilemiş ve haklı olarak bazı tartışmaları da beraberinde getirmiştir. Bu sürece en müşahhas örnek olarak; Kocaeli üst kurul delegesi olarak ben kendimi de gösterebilirim. Zira 1 Kasımın hemen ertesinden başlayarak bu sonuca tepki vermiş ve artık bir şekliyle kongre toplansın, gidişatımızla ilgili genel bir değerlendirme yapılsın, akabinde de siyasi geleneklerimize ve tüzüğümüze bağlı kalınarak, uygun tarih ve şartlarda "Tüzük değişikliği ve sonra Büyük Kurultay" toplansın diyen ilk kişilerden biriyim. Ve de bu istikamette irade beyan edip, delege olarak sürece katkı sağlamak adına da imza attım.

En samimi bir şekilde ifade etmek isterim ki; Türkiye genelinde 531 üst kurul delegesi arkadaşımla beraber, partimiz tüzüğünün sağladığı imkan ve siyasal hoşgörü ve parti içi demokrasi anlayışının ve Dokuz Işığın "Hürriyetçilik ve şahsiyetçilik" ilkesinin gereği, içerisinde bulunduğumuz ve yaşadığımız olumsuzlukları ahlaki çizgimizin dışına çıkmadan dillendirdim. Hele hele Genel Başkan'ımıza yönelen bir takım itiraz ve kızgınlığın müsebbipleri olan bazı il, ilçe ve Genel merkez yöneticilerinin gözden geçirilmesini isteyerek ve bu paralelde de talepleri olan ,samimi, yürekli, vicdan sahibi ülküdaşlarımızla birlikte en demokratik şekilde görüşlerimizi dile getirdim."

 

AKŞENER'İN GİZLİ AJANDASI

Geçmişte Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı da yapmış olan Kocaeli üst kurul delegesi Azeri, bahsettiği sıkıntıların ardından dillendirdikleri kurultay talebiyle olaya dışarıdan müdahil olan kimilerinin şahsi menfaat uğruna ilke ve ülkülerden vaz geçme noktasına geldiklerine vurgu yaparak, imzasını ve muhaliflerden desteğini çekme sebebini şöyle açıkladı:

"Ancak sürece sonradan dahil olan ve de partimizin iç dinamiklerini hiçe sayan, hareketimizin yarım asır içerisinde geliştirip kökleştirdiği değerlere sırtını dönen, bizi besleyen milli ve manevi kıymetlerimizi kişisel hırs ve öfkesine kurban etmek isteyen, bazı kişi ve kişilerin olduğuna da yakından tanık oldum. Maalesef iyi niyet ve milli sorumluluk arzusuyla, gerçek bir dava adamı şuuruyla tezahür eden bu oluşumun bir kısmı; benden sonrası tufan diyen, gayri ciddi ve artık samimiyetinden hakikaten şüphe ettiğimiz bahse konu kişi ve kişiler tarafından kendi "emellerine" aracı edilmektedir. Halbuki ilk günden itibaren yan yana geldiğimiz ve gidişatın tartışılması gerektiği yönünde toplanmasını istediğimiz;  Kurultay talebimizin, bugün geldiği üzücü ve yıpratıcı noktasına, asla müsamaha göstermemiz mümkün değildir. İmza sahibi olarak kendim, partimizin yıprandığını gördükçe ve gerçek rotasından saptırılan bu talihsiz sürece şahit oldukça ,süreci kendi menfaatleri yönünde sürükleyenlerin ,görünmeyen yüzlerini de ve gizli ajandalarını da anlamış oldum. "

 

HAREKETİ MACERAYA SÜRÜKLÜYORLAR

Milliyetçi hareketin rotasından saptırılmak istenmesinden duyduğu endişeyi dile getiren Erkan Azeri, samimi niyetlerle başvurulan bu yöntemin şu an MHP açısından çok yıpratıcı bir hal aldığını belirterek 19 Haziran tarihinde diretmenin ve partiye yakışmayacak bir ortamda kurultay yapmanın parti kurum kimliğini de zedeleyeceğine dikkat çekerek tüm delegeyi 10 Temmuz'da yapılacak kurultaya davet etti. Erkan Azeri "bazı genel başkan adaylarını samimiyetsiz" bulduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

"Hatırlanacak olursa; imza sahipleri "Genel merkezimizin "olağanüstü toplanarak, tüzük değişikliği yapmaya gerek yoktur" kararından sonra, konuyu yargıya taşımışlardır. Yargıtay 18. Dairesi de kongre toplanmalı diyerek; Tüzüğümüzün 63. Maddesi ile ilgili talebin görüşüleceği tüzük kurultayını toplamaya Kayyım Heyetini yetkili kılmıştır. Hatta karar açıklandıktan sonra; Sayın Genel Başkan'ımız 10 Temmuz tarihi için kongre takvimi belirlemiştir. Hal böyleyken sadece arada 20 günlük bir zaman dilimi varken,19 Haziran gününde delegeyi ve partililerimizi Ankara'ya çağırma isteğini uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum. 47 Yıllık siyasi geçmişi olan ,binlerce şehidi ve gazisi olan bu hareketi ,maceraya sürüklemenin biz dava adamlarında hiçbir karşılığı olamaz ve de asla olmayacaktır. Şimdi bu anlam da teklifimiz ve irademiz şudur ki; Şayet Genel Başkanlık iddiası olanların bazıları samimilerse;10 Temmuzda yapılacak olan kongrede bu iddialarını gerçekleştirmeye çalışsınlar. Ülkücü hareketin şanlı mazisine ve yüksek ideallerine yakışacak bu kurultayı, otel lobilerinde veya tarlalarda değil, ciddi ve geleneklerimize yakışır bir organizasyonla büyük salonda, arenada hep beraber yapalım. 10 Temmuz'da Ankara Arena'da buluşmak dileğiyle"

#

19 Haz 2016 - 11:04 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.