InnoTEAM Yarışması’nda ilk 10 firma belli oldu

6 Şubat 2017’de Doğu Marmara Bölgesi’ndeki KOBİ’lerinin inovasyon kapasitelerini geliştirmek amacıyla ilan edilen “InnoTEAM Yarışmasının” ilk aşaması...

6 Şubat 2017’de Doğu Marmara Bölgesi’ndeki KOBİ’lerinin inovasyon kapasitelerini geliştirmek amacıyla ilan edilen “InnoTEAM Yarışmasının” ilk aşaması olan firmaların mevcut durumlarının değerlendirilmesi süreci tamamlandı. Bu süreçte, inovasyon yönetimi yetkinliği konusunda hangi kriterlere göre ve nasıl değerlendirme yapılacağına ilişkin, firmalara Sabancı Üniversitesi İnovasyon Uzmanları tarafından eğitim verildi.

 

FİRMALARA ZİYARET

Eğitimin ardından, firmalar Avrupa Birliği İnovasyon Yönetimi Standardına uygun olarak tasarlanan İnovasyon Yönetimi Değerlendirme Anketini (AToMIC) online olarak InnoTEAM web sayfası üzerinden uyguladılar. Ankette firmalar tarafından beyan edilen bilgiyi yerinde incelemek ve firmaların her birine özgü geri bildirim raporlarını hazırlayabilmek için inovasyon ve ajans uzmanları tarafından her bir firmaya saha ziyareti gerçekleştirildi.

 

YOL HARİTASI ÇIKARILACAK

Temmuz ayında başlayan saha ziyaretleri, ağustos ayının ilk haftası tamamlandı. Değerlendirme sürecinde yer alan firmalar, hem uzmanların gözüyle kendilerini dışarıdan değerlendirmek hem de uzmanların önerilerini almak açısından saha ziyaretlerinin oldukça verimli olduğunu belirtti. Ziyaretlerden elde edilen verilere göre her bir firmaya özgü hazırlanan yol haritaları eylül ayının sonuna kadar iletilecek.

 

İLK 10 FİRMA BELİRLENDİ

Ajans ve inovasyon uzmanlarından oluşan Değerlendirme Komitesi, firmaların ilk aşamadaki mevcut durumlarını titizlikle değerlendirdi. Değerlendirme sonucu strateji, kolaylaştırıcılar, inovasyon süreçleri ve inovasyon çıktıları konularındaki performanslarına göre 6 ay boyunca mentörlük sürecine hazır ilk 10 firma tespit edildi.

 

RAPORLAR AÇIKLANACAK

Saha ziyareti aşamasında mentörlük sürecine hazır bulunan veya bulunmayan tüm firmalara, bundan sonraki süreçte inovasyon yönetimi konusundaki eksikliklerini görerek, kendilerini geliştirmeleri adına her bir firmaya özgü hazırlanacak geri bildirim raporları ve önümüzdeki yıl için yapılması gereken çalışmaları içeren yol haritalarının eylül ayında taraflara iletileceği belirtildi.

 

 

BAŞARILI FİRMALAR

Artıdoksan Hızlı İmalat Teknolojileri AŞ (Kocaeli)

Cryocan Basınçlı Kaplar (Kocaeli)

Enka Civata AŞ (Kocaeli)

FGİ Kapı Ve Yükleme Teknolojileri AŞ (Sakarya)

Kromel Makine Sanayi AŞ (Sakarya)

Pakform Plastik Ambalaj (Bolu)

Pimsa Otomotiv AŞ (Kocaeli)

Sancaklı Mobilya Ağaç Sanayi AŞ (Düzce)

Sistem Teknik Sanayi Fırınları AŞ (Kocaeli)

Sönmez Transformatör Sanayi AŞ (Kocaeli)

#

20 Ağu 2017 - 14:22 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.