İnşaat mühendisleri BIM’i öğrendi

Gerçekleşen son seminerde Dolmen Yapı kurucu ortaklarından İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül tarafından İMO üyelerine proje ve inşaat sürecinde Yapı...

Gerçekleşen son seminerde Dolmen Yapı kurucu ortaklarından İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül tarafından İMO üyelerine proje ve inşaat sürecinde Yapı Bilgi Modellemesi’nin avantajlarının anlatıldığı “Tasarımdan Uygulamaya BIM Süreci” konusunda bilgiler verildi.

 

MÜHENDİSLER KATILDI

Bir binanın kavramsal tasarım aşamasından, inşaat öncesi, esnası ve sonrası işlemlerinin tümünü kapsayan aşamalarının en doğru şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan BIM’in uygulamasına yönelik önemli detaylarının paylaşıldığı seminere ilgi büyük oldu. Programda İMO Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Şube Sekreteri Baturhan Üretürk, yönetim kurulu üyelerinden Doç. Dr. Utkan Mutman, Kahraman Bulut ve mühendisler katılım gösterdi.

 

“BIM BİR SİSTEMDİR”

İnşaat mühendislerine BIM hakkında bilgiler veren Seher Ergül, “BIM, 3 boyutlu model ile bir yapının tasarım, inşaat ve işletme süreci boyunca projeye ait birbiriyle koordineli ve her türlü bilginin yaratılması ve kullanılması sürecidir. BIM program ya da ürün değil, bir sistemdir. Projenin tüm ana süreçlerinde etkin olarak kullanılabilen sistem, işi yapan unsurların bilgi alışverişinin kalitesini ve hızını artırarak, son kullanıcılar için en uygun ürünün ortaya çıkmasını sağlar” dedi. Ergül seminere katılan mühendislere teşekkür etti.

#

18 Oca 2017 - 13:33 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.