İnşaatta demir krizi büyüyor

Türkiye’de her türlü kriz dönemlerinde ayakta kalan iş alanlarının başında yer alan inşaat sektöründe yeni bir kriz patlak verdi. Bir süredir sektörde...

Türkiye’de her türlü kriz dönemlerinde ayakta kalan iş alanlarının başında yer alan inşaat sektöründe yeni bir kriz patlak verdi. Bir süredir sektörde başlayan demir krizi bir türlü aşılamadı. Müteahhitlerin yaşadığı sorunlar meselenin artık çok daha farklı bir boyuta tırmanmaya başladı. Türkiye genelindeki yaklaşık 120 bin müteahhit sorunun çözülmesi için eylem hazırlığına başladı.

 

KDV ŞİKAYETİ DE VAR

5 federasyon çatısı altında bir araya gelen müteahhitler 9 Haziran tarihine kadar krizin çözülememesi halinde bir ay süreyle iş bırakma eylemi yapacak. Müteahhitler demirdeki yüzde 18’lik KDV’nin de yüzde 8’e çekilmesini istiyor. Müteahhitler, sık aralıklarla fahiş oranda artan demir fiyatlarının yanında demir bulma sıkıntısı da yaşıyor.

 

KOCAELİ DE ETKİLENDİ

İnşaatları için demir bulmakta zorlanan müteahhitlere işlerinde 8’lik, 10’luk, 12’lik, 14’lük ve 16’lık türlerinde demirler gerekiyor. Bu malzemelerin bir kısmı temin edilebilirken, bir kısmı ise piyasada bulunamıyor. Yaşanan bu olumsuz durum, Kocaeli’deki müteahhitleri de olumsuz etkiledi.

 

FİYATLARI ÇOK ARTTI

Öte yandan Türkiye genelindeki müteahhitler tarafından yapılacak olan 1 aylık iş bırakma eylemine Kocaelili müteahhitler de destek verecek. Bu arada geçen dört aylık zamanda BİN 600 lira olan demirin tonu  2 bin 100 ile 2 bin 150 liraya yükseldi.

 

KOCAELİ EYLEME DESTEK OLACAK

Başkanlığını Zekai İrem’in yaptığı Kocaeli Müteahhitler Birliği inşaat sektöründe yaşanan bu demir sıkıntısını gündemine aldı. Kocaelili müteahhitler de ülke genelinde yapılacak olan iş bırakma eylemine destek olacak. Konu hakkında bugün bir toplantı yaparak eylem planlarını konuşacak olan Birlik yönetimi ve üyeler, eyleme destek olacak.

 

600 MÜTEAHHİT AKTİF

Kocaeli’de hali hazırda toplam 6 bin 600 müteahhidin bulunduğu, ancak bu sayıdan sadece 600’ünün aktif olarak iş başında olduğunu dile getirdi. Birlik Başkanı Zekai İrem, yapılacak eyleme destek vereceklerini belirterek, “Ankara ve bakanlıklar düzeyinde konunun takipçisiyiz. Tüm kararlarımızı genel merkezimizle birlikte alıyoruz ve uyguluyoruz” dedi.

irem-002.jpg

Zekai İREN

#

30 May 2017 - 09:12 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

recep ünlü - birde mühendislikler olarak çalıştırdıgınız işçilerin paralarınıda verrirken aynı duyarlılıgı gösterseniz aylıkların üzerine nasıl yatarız ayaklarına yatmasanız ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mayıs 09:12