İNTEMAK'15 Fuarı’nı 4 günde 14 bin 458 kişi ziyaret etti

İNTEMAK'15 Fuarı sonrası değerlendirme toplantısında konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, fuarın 4 gün içinde 14 Bin 458 kişi tarafından ziyaret edildiğ...

İNTEMAK'15 Fuarı sonrası değerlendirme toplantısında konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, fuarın 4 gün içinde 14 Bin 458 kişi tarafından ziyaret edildiğini söyleyerek, “İNTEMAK'15 fuarı başarılı geçmiştir” dedi. Ayrıca Özdağ, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezinin, Doğu Marmara Uluslararası Fuar Merkezi olarak değiştirilmesi teklifini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na iletti.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

4 gün süren fuarın sonuç değerlendirme toplantısı Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri; Murat Altun, Yusuf Koçak, Hüseyin Cahit Akyol, Yusuf Ziya Uludüz, Fuat Berna, Fuar Komisyonu Başkanı Alp Kayalar, Destekler Proje ve AR-GE Komisyonu Başkanı Volkan Yılmaz, komisyon üyeleri aynı zamanda KOTO Meclis Üyeleri; Yusuf Erenkaya, Cafer Kozluca ve Mehmet Kaya’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Genel Sekreteri Yiğit Ateş, Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kırıcı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Komisyonu Üyeleri Bilal Türkan, Engin Er, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası 2. Meslek Komitesi Başkanı Seyfettin Bingül, Anadolu Expo Fuar Firması Yetkilileri Sadettin Haymana ve Cem Aydın katıldı. Toplantıda İNTEMAK'15'in sonuçları değerlendirildi. Buna göre:


4 GÜNDE 14. 458 ZİYARETÇİ

Fuarın ilk olmasına rağmen başarılı sayılabileceğini söyleyen Özdağ, “Doğu Marmara illerinin; makine, yapı teknolojileri, kimyevi maddeler, mobilya, otomotiv ve yan sanayi, lojistik başta olmak üzere birçok sektörde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarının tanıtılmasına imkân sağlayan İNTEMAK’15 Fuarımızda çoğunluğu makine olmak üzere 24 farklı sektörden 116 kurum ve kuruluş yer almıştır. 5 bin 517 m2’lik bir alanda yer alan firma standartlarımız, 4 gün içinde 14.458 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Bu tablo organizasyonumuzu başarılı kılmıştır” dedi.

 

VERİMLİ İŞ BİRLİĞİ SAĞLANDI

Fuarda farklı ülkelerden katılımcıların olmasıyla birlikte çeşitli iş görüşmelerinin gerçekleştirildiğini söyleyen Özdağ, “Fuarımızda, Almanya, Bosna Hersek, Belçika ve Endonezya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen konuklarımızın katılımıyla B2B görüşmeleri gerçekleştirilmiş, fuar firmaları ile yatırımcıların sektör profesyonelleriyle buluştuğu, ziyaretçilerin de verimli işbirlikleri kurduğu bir platform oluşması sağlanmıştır” şeklinde konuştu.


ÖĞRENCİLERİN TECRÜBELERİ ÜZERİNDE ETKİLİ OLDU

Ayrıca İNTEMAK’15’in, mesleki eğitim alan öğrencilerimizin tecrübeleri üzerinde de önemli etkileri bulunduğuna inanmaktayız diyen Özdağ, “Öyle ki Kocaeli Üniversitesi’nin çeşitli mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz 4 gün boyunca fuarda görev alarak gelecekteki iş sahalarını yakından tanıma fırsatı bulmuş, odamızın açtığı Özel KOTO Koleji öğrencileri de fuarda yaptıkları ziyaretler sırasında ‘cansuyu’ niteliğinde izlenimler edinmişlerdir” dedi.


FUARIN İSMİ DEĞİŞTİRİLSİN TEKLİFİ

Özdağ konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Ayrıca, Doğu Marmara illerinin; makine, yapı teknolojileri, kimyevi maddeler, mobilya, otomotiv ve yan sanayi, lojistik başta olmak üzere birçok sektörde gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların tanıtılması açısından önemli bir platform olan İNTEMAK’15 Fuarı, odalar arası işbirliğinin ve birlikteliğin de bir göstergesi olmuştur. Bu birlikteliğin artarak devam etmesi ve tüm odaların tam destekle ve aynı heyecanla daha nice projelerde yer almaları motivasyonuyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nin, Doğu Marmara Uluslararası Fuar Alanı olarak adının değiştirilmesi ayrıca önerimizdir” Muharrem İBRAHİMOĞLU

#

28 Eki 2015 - 10:02 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.