İP’li Özbey: Atatürk’ün etrafında birleşmeliyiz

KYÖD’de düzenlenen törene katılan başta İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, CHP ve MHP’ye seslenerek Atatürk’ün etrafında birleşmeleri...



KYÖD’de düzenlenen törene katılan başta İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, CHP ve MHP’ye seslenerek Atatürk’ün etrafında birleşmelerini, güçlü birliği yaparak AKP’den kurtulabileceklerini söyledi

İşçi Partisi Kocaeli İl Örgütü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla KYÖD Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen bir kahvaltıda üyeler bir araya geldi. Kahvaltıya başta İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey ve son Sümer Kraliçesi Muazzez İlmiye Çığ olmak üzere, İP İl Başkanı Neval Sağdıç, DSP İl Başkanı Selman Gürpınar, ADD İzmit İlçe Başkanı Ahmet Kavas, ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, halk ozanı Hayati Kubal ve çok sayıda davetli katıldı. Kahvaltının ardından konuşan İl Başkanı Neval Sağdıç, herkesi Mustafa Kemal gibi mücadeleye çağırdığını dile getirdi.

“MİLLİ HÜKÜMETİ
KURMAMIZ GEREKİYOR”
Daha sonra sözü alan İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Bahri Özbey "Atatürk devrimlerine ihtiyacımız var ve bu devrimlerden, Atatürk'ün açmış olduğu yoldan ilerleyerek, AKP’yi yıkıp milli hükümeti kurmamız gerekiyor. PKK’yla birleşen ve Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışanları indirmeliyiz" dedi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da yapılan açılışla ilgili de tepki gösteren Özbey, "Başbakan Diyarbakır’ı merkez yapacağız diyorsa vatan bölünmüştür. Ama Diyarbakır Türkiye’nindir ve Diyarbakırsız olmaz” diye ekledi.

HEDEF BÜYÜK
Konuşmasını sürdürürken davetlilerden sık sık alkış alan ve tezahüratlarla desteklenen Özbey, yapacaklarını da şu şekilde açıkladı: "Cumhuriyeti yeniden kurmak bizim en temel vazifemiz. 2010 referandumu sonrası Yargıtay ve Danıştay’daki bütün atamaları iptal edeceğiz. Anayasa Mahkemesini de lav edeceğiz. Bütün özel okullar ve dershaneler devletleştirilecek. Yüksek Askeri Şura da iptal edilip görevinden alınan ve istifa eden komutanlar geri gelecek".

AKP'DEN KURTULMANIN YOLU!
Kocaeli’yi AKP’den kurtarmanın bir yolu olduğunu da sözlerine ekleyen Özbey, “Başta CHP, MHP ve İP olmak üzere bütün siyasi partilerin Atatürk’te birleşerek güç birliği yapmasıyla mümkün olur. Milli güçlerimizi bir araya getirip Kocaeli Büyükşehir’i kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.

“PARTİLER BİRLEŞMELİ”
Son Sümer Kraliçesi Muazzez İlmiye Çığ'a partiye üyeliğinden ötürü Özbey tarafından partinin rozeti takıldı. Daha önce hiçbir partiye üye olmadığını vurgulayan Muazzez İlmiye Çığ, bu partiye üye olmasının sebebini de "Sadece İşçi Partisi Atatürk'e kalpten değer veriyor, ben de bu yüzden bu partiyi kalpten destekliyorum" şeklinde açıkladı. Ayrıca ülkenin gerilediğini ve bu gerilikten kurtulmanın çözümünün de partilerin birleşmesinden geçtiğini söyledi.

#

24 Kas 2013 - 15:45 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.