“İş, kadro ve zam vaatlerine kanmayın”

Yoğun iş temposu içinde İzmit genelindeki çeşitli gruplarla da biraraya gelmeyi sürdüren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir B...



Yoğun iş temposu içinde İzmit genelindeki çeşitli gruplarla da biraraya gelmeyi sürdüren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Müdürlüğü çalışanları ile biraraya geldi. İzmit’e hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getiren Başkan Doğan çalışanlara “ iş, kadro ve zam vaatlerine kanmayın” dedi.

BAŞIMIZI EĞMEDİK, ALNIMIZ AK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Müdürlüğü çalışanları ile biraraya geldiği toplantıda İzmit Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Doğan “hizmet etmek, üretmek çok zor. Bizler bu zorlu görevi Hak’kın ve halkımızın desteği ile başımızı eğmeden, alnımız ak bir şekilde yerine getiriyoruz. Bugüne kadar çok şükür mahcup olmadık, başımızı eğmek zorunda kalmadık. Bir işi layıkıyla, severek ve adaletli bir biçimde yapıyorsanız başarıya ulaşıyorsunuz. Doğruluktan, adaletten ve dürüstlükten vazgeçmeden yapılan hizmet başarılı hizmettir. Ben şimdiye kadar yapmış olduğunuz tüm hizmetler için çok teşekkür ederim” dedi.

KANDIRMAYLA, YALANLA SİYASET YAPILMAZ

“Biz yönetimde, hizmette kılavuz ettiğimiz bu değerleri siyasette de uyguluyoruz. Siyasette de en büyük değerimiz vazgeçemediğimiz şey doğruluk, dürüstlük, adalet. Bunlardan vazgeçmediğimiz için bizi eleştirenler oluyor. Varsın eleştirsinler, biz bildiğimiz yolda, doğru olan yolda yürümeye devam edeceğiz” diyen Başkan Doğan “siyaset ayak oyunları ile kandırmayla, yalanla, iftirayla yapılmaz. Siyaset koltuk ve makam hırsı içinde, çıkar ve rant kapısı olarak görülerek yapılırsa böyle siyaset yapanlar geçmişte olduğu gibi bugünde kaybetmeye mahkumdurlar” dedi.

“ YÜZÜMÜZ KIZARIR”

Fuar çalışanları ile samimi bir şekilde sohbet eden Başkan Doğan, son zamanlarda tekrar gündeme gelen kadro, iş ve maaş artışı söylentilerine yönelik değerlendirmelerde de bulundu. İzmit Belediye Başkanı olarak, çalışanların alın terine büyük saygı duyduğunu ve çalışanlarına alın terleri kurumadan maaşlarını yatırdığını dile getiren Doğan “ alın terinin karşılığı ölçülemez, alın terine değer biçilemez. Ancak bu konuda gerçekçi davranmak zorundayız. Böylesi kutsal ve hassa bir konu üzerinden tutulamayacak vaatler vermek çok yanlış, günah. Biz iş vaadi, kadro, ücret artışı gibi konular üzerinden siyaset yapmadık, yapmayız. Biz verdiğimiz sözü tutamazsak yüzümüz kızarır, uykularımız kaçar” dedi.

“ HALKI KANDIRMAM”

“Kadro, iş ve maaş artışı söylentilerine yönelik bazı söylentiler, kadro vereceğiz sözleri duyuyorum. Bunlara kanmayın. Kadro olmadan nasıl kadro verilecek? Bu sözleri verenler geçmişte bu konularda verdikleri sözleri tuttular mı da şimdi böyle sözler veriyorlar? Bu sözler geçmişte de verildi. Ama bırakın kadro vermeyi ücret arttırmayı emeklinin ikramiyesini veremediler, maaşları yatırmadılar. Şimdi şeçim yaklaşıyor diye bu sözleri söylemek onlar için kolay ama geçmişte olanlar gelecekte olacakların ipuçları. Kadro olsa, ücret artışı olabilecek bir durum olsa bunu maaşını ve tüm haklarını günü gününe ödeyen biz mi yaparız yoksa ikramiyeyi ve maaşları yatıramayanlar mı yapar? Ben yapılamayacak şeyin sözünü vermem, halkı kandırmam” diyerek siyasetin doğruluk, dürüstlük ve gerçeklik üzerine yapılması gerektiğine inandığını ifade etti.

#

15 Ara 2013 - 12:22 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.