İşeri: Güner istifa sebebini açıklamalı

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, düzenlediği basın toplantısında Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifa sebebini açıklaması gerektiğini...

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, düzenlediği basın toplantısında Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifa sebebini açıklaması gerektiğini söyledi

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri önceki gün ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in istifasını değerlendirdi. Bu istifanın çok endişe verici bir hadise olduğunun altını çizen İsmet İşeri, Nusret Güner’in bu istifanın altında yatan gerçek sebeplerin açıklaması gerektiğini ifade etti.

TSK’YI PARÇALIYORLAR
“Birçok kurum gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de 10 yıllık AKP iktidarı süresince yıpratıldığını” iddia eden İsmet İşeri, “Birkaç yıldır devam eden Balyoz, Ergenekon davaları ile ilgili tutuklamalar ve üzüntü baskılar sonucunda Nusret Güner, arkadaşlarının hapiste olmasını gerekçe göstererek istifa etmesini büyük bir üzüntü ile karşıladık. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de gücünü elinden almaya çalışıyorlar. Peygamber Ocağını yan gerip yatma değil diyip küçümsüyorlar ve şehidimize kelle diyorlar. Beş bin yıllık mazimize hakaret ediyorlar. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak Nusret Güner’in istifasındaki gerçek sebebi açıklamalıdır” şeklinde konuştu.


İSTİFA NEDENİ AÇIKLANMALI
Yaşanan istifa depremi ile ilgili kısa ve net bir açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Yalın Kuşkan, “Ordunun bütün yükselen komutanları içeri alınmış ve yakın zamanda Deniz Kuvvetleri Komutanı olacak yüksek rütbeli bir asker olan Nusret Güner, neden istifa ettiğini yada ettirildiğini çıkıp bizlerle paylaşması gerekiyor” dedi.
VALİ, DEVLET MEMURU
Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker’in ve Vali Ercan Topaca’nın kentin geleceği hakkındaki vermeye çalıştıkları kararları eleştiren Kuşkan, “Bugün Mustafa Türker dediğimiz adam, günde 16 saat İstanbul’da yaşayan bir insandır. Vali Topaca’da aynı şekilde atanmış bir devlet memurudur. Bu adamlar nasıl oluyor da kentin geleceği hakkında kararlar alabiliyor” dedi.

HALKI KANDIRMASINLAR
Körfez’deki iskele serbestliğine de değinen Kuşkan, “Artık 150 metre sınırı ile Körfez’e iskele serbestliği geliyor. Ya bu şehri vahşi kapitalizme teslim edip liman kenti yapacaksınız, ya da burası yaşanabilir bir hal alacak. Bu durumda Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çıkıp mavi bayrak hikayeleri ile halkı uyutmasın” ifadelerini kullandı.

#

27 Oca 2013 - 09:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.