Işık: Depremin izlerini sildik

Depremin büyük yıkıma yol açtığı Gölcük Kavaklı sahilinde, büyük afetin 15. yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Anma törenlerine, Bil...

Depremin büyük yıkıma yol açtığı Gölcük Kavaklı sahilinde, büyük afetin 15. yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Anma törenlerine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve binlerce vatandaşlar katıldı.

 

O GÜNÜ UNUTAMADIK

Sahili dolduran binlerce kişi, o gece yaşamını yitirenler için dualar etti. anma etkinliğine katılan depremzede vatandaşlar, “Depremi bilerek yaşamamız lazım. O gün hava çok sıcaktı. Yakınlarımızdaki tüm evler yıkıldı. Kıyamet kopuyor zannettik. Birbirimizi tutamıyorduk. 45 saniyede yerden yere vurulduk. Her yer duman ve ateşti. Apartmanlar yerinde yoktu. Cesetler vardı. 15 yıl geçti ancak bizim için hep aynı acı. Sevdiklerimizi kaybettik çünkü” diyerek o günü unutamadıklarını söyledi.

 

DEPREM ÖLDÜRMEZ

Törene katılan Bakan Işık ise, “17 Ağustos depremini hep birlikte yaşadık. Depremin bütün yaralarını sardık. Şu sahilimiz eskisi ile kıyaslanmayacak bir sahil. Kocaeli’yi nakış nakış işledik. Yapamayacağımız tek şey deprem şehitlerimizi geri getirmektir. Onlar için yapabileceğimiz tek şey onları unutmayacağız. Deprem gerçeğini unutmayacağız. Deprem öldürmüyor. İnsanların vurdumduymazlığı ve hırsı öldürüyor” dedi.

 

DEPREMDEN DERS ALDIK

Deprem gecesi ve sonrasındaki dayanışmayı unutmamaları gerektiğini söyleyen Işık, şöyle konuştu: “En zor zamanımızda birbirimize sarılmayı unutmayacağız. Dünyanın bize gösterdiği ilgi ve alakayı da unutmayacağız. Kocaeli’den sonra yaşanan Van’daki afet, alınan dersler sayesinde en hızlı müdahale edilen deprem oldu. Bu programları düzenlediği için Gölcük Belediyesi’ne, sizlere de katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

#

17 Ağu 2014 - 14:19 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.